Laddar

Möt vår nya bloggare – Tinna Berg

Lär känna Tinna Berg, 24Sveriges nya bloggare, som kommer att skriva om sina äventyr och inspirera läsarna till att upptäcka nya resmål.

delningar

”Det är så viktigt att lämna tryggheten för att resa, slappna av, andas in ny luft och få ny energi genom att upptäcka nya platser, nya människor och möta andra kulturer”

Hon har ett smittsamt leende, nära till skratt och ett brinnande engagemang för resor. Globetrottern Tinna Berg, regionchef på BIG Travel, med drygt 20 års erfarenhet i branschen besöker årligen nya destinationer världen över. Ett intresse som funnits sedan barnsben – och som sedan blev ett oväntat yrkesval.

– Jag skulle egentligen bli lärare, men när jag hade praktik på en skola var det en stökig miljö. Jag gjorde allt för att få ordning på klassen, men det slutade i att jag var helt slut på kvällarna. Ska jag gå på högskola och få studieskulder för detta? Då gick tankarna till min passion i stället – resor, säger Tinna Berg.

Karriären har gått spikrakt upp sedan dess. Från praktik till anställning, resebyråchef och regionchef, och hon har alltid trivts med yrket.

– När jag fick mitt första jobb, på Lingmerth, sa jag till mig själv: ”Den dagen jag går till jobbet och känner att det är inte kul längre, så ska jag skaffa mig en utbildning.” Men den dagen har inte kommit än, skrattar hon.

Varje år försöker hon genomföra minst åtta resor, ständigt på jakt efter nya oupptäckta respärlor. Resor som gett henne ovärderlig erfarenhet, som Tinna nu kommer att berätta om i sin nya blogg på 24-sajterna.

– Ja. Det kommer handla om restips och inspiration, men även en del personligt om mina egna resor och upplevelser. Jag har alltid lagt mina pengar på resor, i stället för shopping och dyra saker i hemmet. Resor ger mig så mycket mer.

Och redan på juldagen är det dags igen. Då lämnar hon kylan i Sverige för att åka till värmen och paradiset Seychellerna, utanför Afrikas östkust.

– Under julen är vi i stort behov av avkoppling. Förra året var vi på Maldiverna, och det var helt fantastiskt. Jag och min man är väldigt rastlösa av oss, men det infinner sig ett lugn när man befinner sig på platser som Maldiverna och Seychellerna, säger Tinna Berg.

 Maldiverna. Foto: Tinna Berg

Har du några tips till andra ressugna över jul och nyår? – Miami blir mer och mer populärt. Det börjar bli mer lättillgängligt och är perfekt för kryssning. Kryssningar i Karibien är väldigt prisvärda och fantastiska upplevelser. Annars är det storstäderna som gäller – om man vill ha lite värme är Dubai högintressant, det är spektakulärt på alla sätt och vis. En nyårsweekend där är säkerligen helt fantastiskt, säger Tinna Berg.

Några udda resmål att rekommendera? – Jag vill verkligen slå ett slag för kryssningar, och där går det att hitta udda rutter. Los Angeles till Chile exempelvis, 16 nätter med stopp i Mexiko, Costa Rica, Chile, Peru… eller varför inte kryssa från Lissabon till Brasilien? Det är helt fantastiskt att segla in i Rio med Copacabana och Ipanema framför sig.

– Annars är det roligaste med jobbet när en kund kommer in med massa drömmar i huvudet, och man försöker pussla ihop en resa som innehåller allt. Det är verkligen tjusningen med jobbet; att sätta ihop ett paket som förverkligar drömmar.

Sol i all ära, men det finns även många som älskar vintern och snö – så även Tinna Berg som gärna åker på skidresor.

– Åre är aldrig fel, annars har jag alltid åkt mycket i Alperna; Italien, Schweiz, Österrike och Frankrike. Men på min 40-årsdag åkte vi faktiskt till Aspen i Colorado, och det var en nivå upp. Det är inte gratis, men en väldigt speciell känsla – det finns fyra berg att välja mellan, och inga isiga partier i backarna. Champagne i stället för öl på After-ski. Dessutom är amerikaner väldigt duktiga på service, säger Tinna.

 I Aspen. Foto: Tinna Berg

Sportintresserade, främst i Småland, känner säkert till Tinna Berg också. Hon har spelat basket sedan tidigt 80-tal, och är lagkapten i division 2-laget KFUM Kalmar Saints.

– Resor, basket och jobb är en stor del av mitt liv. Jag känner fortfarande att jag har mycket att ge i laget, och har inga planer på att sluta. Det hade varit roligt att sätta något slags rekord, eller bli omnämnd i tidningen när man är 50 år och ”still going strong”, skrattar hon.

Men det blir inga basketresor? – Inte mer än att jag tittar på Miami Heat när jag är i Miami, annars blir det mest träningsresor. Det behövs eftersom basket sliter mycket på kroppen; men då är det mest gymrelaterade träningsresor med löpning och så. Men en renodlad basketresa vore kanske något.

Inom kort kan du läsa om Tinna Bergs äventyr, tips och upplevelser på 24Sverige.se. 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.