Laddar

Musikens höst för Vallens soppteater – här är hela programmet

"Det här är mitt bästa program hittills," säger Jonas Hellberg, konstnärlig ledare för Vallens soppteater.

delningar

Under onsdagen presenterades höstens program för Vallens soppteater som arrangeras för femte gången på två och ett halvt år.

– Det här är mitt bästa program hittills. Jag spänner bågen ytterligare för att utveckla Teatervallen till Kalmars bästa kulturscen. Jag är så glad över att Kalmarborna har hittat till oss. Sedan starten hösten 2016 har cirka 8 000 människor varit hos oss, det är fantastiskt, säger Jonas Hellberg, konstnärlig ledare för Vallens soppteater i Kalmar.

Höstens program fokuserar mycket på musiken och hyllningar till de musikaliska legenderna haglar tätt. Lill-Babs, Leonard Cohen, Birgit Nilsson och Anni-Frid Lyngstad är bara några av de musiker som kommer att tolkas av både lokala och långväga artister.

– Det efterfrågas musik av den här sortens så då ser vi till att leverera det också. När förslaget om en hyllning till Lill-Babs kom på bordet så applåderades det, säger Hellberg.

Han själv har ett finger med i spelet i några av programpunkterna. Han står bland annat bakom Ingmar Bergman och musiken som handlar om regissörens relation till det musikaliska.

– Föreställningen kommer att ha premiär på Stockholms version av soppteater, Klara Soppteater, vilket känns oerhört kul och spännande, säger han.

Andra lokala akter är bland annat skådespelaren Peter Hausenkamp som kommer att läsa dikter av Nils Ferlin, Lars Forsell och Gustaf Fröding samt duon Björn Rosenqvist och gitarristen Henrik Sverkersson som tolkar Tom Petty.

– Vi vill ge möjligheter till de som är skickliga att få en scen att uppträda på, säger Ulf Bexell, ordförande teaterföreningen.

Biljetterna är redan släppta så det är bara att boka in sig på höstens föreställningar. Som vanlig serveras en vegetarisk soppa signerad Porten Café och Restaurang.

Kolla in hela programmet för soppteatern i faktarutan nedan. 

20 september Birgit Nilsson 100 år – Estradören Mattias Enn bjuder på musik och anekdoter ur operasångerskan Birgit Nilssons långa karriär. Soppa: rostad paprikasoppa med aioli.

27 september Wille Crafoord – Wille Craaford uppträder tillsammans med Jan ”Sigge” Sigurd i en närgången standup om livet, kärleken, musikaliska fantasier och klavertramp. Soppa: blomkålssoppa med parmesantopping.

4 oktober Lill Lindfors – Tillsammans med gitaristen Mats Norrefalk bjud publiken på ett personligt framträdande präglat av frihet och lek, ödmjukhet och glädje. Soppa: muscatsoppa toppat med creme fraiche.

11 oktober Tom Petty – Still Alive – Björn Rosenqvist och Henrik Sverkersson från Kalmar bjuder på Tom Pettys största hits. Soppa: champinjonsoppa med madeira-touche.

18 oktober En frid(a) för själen – Skådespelaren Anna Bromee sjunger och berättar om Anni-frid Lyngstads musik och karriär. Soppa: potatis-, purjolöks- och palsternackssoppa toppad med persilja. 

25 oktober Tina Ahlin – En av Sveriges mest mångsidiga musiker sammanfattar sina år på scenen genom att dela med sig av musikaliska minnen, människor och ögonblick som betytt mycket. Soppa: eldig tomatsoppa med topping smaksatt med basilika och timjan.

1 november Ingmar Bergman och musiken – Divine, The OperaDuo och pianisten Eric Skarby tar publiken på en resa genom Ingmar Bergmans musikaliska universum. Soppa: sötpotatissoppa toppad med rostade fänkålsfrön.

8 november Lill-Babs – Leva livet! – Sångerskan Therese Wahlgren Sundén ger en minneskonsert med Per-Ola Svensson på dragspel, Mikael Sundén på bas och Christer Svensson på piano. Soppa: senhöstsoppa på morotsbas.

15 november Vänner – musik över gränserna – Ett svensk-danskt samarbete med folkmusik från 70-talets kulturrörelse och framåt från flera olika länder. Soppa: mungbönsoppa med grönkål och potatis.

22 november En hyllning till Monica Zetterlund – Sångerskan Pernilla Ingvarsdotter tolkar med sin jazztrio Monika Z:s rika sångskatt. Soppa: jordärtskocksoppa, brynt lök och potatis.

29 november Ferlin, Forsell och Fröding – Sångaren och skådespelaren Peter Hausenkamp från Kalmar tolkar de stora svenska diktarna Nils Ferlin, Lars Forsell och Gustaf Fröding. Soppa: mustig rotsakssoppa.

6 december Leonard Cohen – En hyllningskonsert till musikern Leonard Cohen av Bengt Harling, Louise Lövmo, Olof Lömo, Konstantin Shakov och Kjell Persson. Soppa: Bouillabaisse med apelsin- och saffranstopping.