Laddar

Mysteriet: Katt korsade sundet – återfanns efter två år

Hur katten lyckades korsa Kalmarsund och vad den har varit med om under åren på flykt är det ingen som vet.

delningar

I lite drygt en månads tid har en för familjen Jönsson, helt främmande katt, suttit på deras terass och tittat in genom fönstret på altandörren.

– Det var den 15 januari som vi såg den första gången. Sedan har den blivit kvar ganska länge, kan man säga, berättar Anna Jönsson, som bor med sin familj i Djurängen i Kalmar.

Efter en vecka började de höra sig för och eftersökte kattens ägare via sociala medier och Katthemmet.

– Öronmärkningen gick inte att tyda och trots att inläggen fick mängder med delningar var det ingen som hörde av sig. Vi hade en ägare som vi trodde att katten tillhörde, men vi fick ingen kontakt med dem.

Efter mycket om och med fick Camilla på Katthemmet tag i ägaren.

– Det visade sig att den här katten hade varit borta i två år – och bodde vid det tillfället i Färjestaden, säger Anna Jönsson.

Hur katten tagit sig över till fastlandet och vad den har varit med om sedan försvinnandet för två år sedan är det ingen som vet.

Ägarna bor numera i Vissefjärda i Emmaboda kommun.

– De blev så lyckliga när de fick reda på att katten levde. De hade gett upp hoppet, vilket man kan förstå, efter så lång tid, säger Anna Jönsson och fortsätter:

– Katten mådde jättebra, och var runt och fin i pälsen. Vi trodde att den bodde någonstans i området, eftersom den inte betedde sig som en vildkatt alls.

Relaterade artiklar