Laddar

Nannyföretag etablerar sig i Kalmar: ”Ska bli superkul”

Lanserar sin verksamhet inom kort.

delningar

Nannynu grundades i Stockholm 2007 och sedan starten för lite drygt tio år sedan har konceptet med matchmaking inom barnpassning rullat vidare till storstäder som Göteborg, Malmö och Uppsala. Nu siktar företaget på att täcka in övriga delar av landet – och inom kort lanserar man sin verksamhet i Kalmar.

– Jag sitter faktiskt och jobbar för fullt med att få allt på plats inför lanseringen nästa vecka. Tanken är att vi ska finnas i alla län, men det största krutet ska läggas i länets största städer, säger Robert Bällstav, marknads- och kommunikationschef på Nannynu.

Vad tror ni om intresset i Kalmar? – Vi vet om att det finns många studenter i Kalmar och i regel flyttar det in större behov av barnpassning i sådana städer. Det ska bli superkul och vi är sugna på att etablera oss i sydöstra Sverige.

Hur går processen till? – Det börjar med att en familj anmäler sitt intresse till oss och därefter letar vi efter barnvakter efter familjens behov. Man ska matchas in i profilen och vi gör noggranna bakgrundskoller på dem vi anställer.

Hur mycket kostar det att anlita en barnvakt hos er? – Det är lite olika beroende på vilket behov man har och vilka tider det gäller och så vidare. Men vi brukar säga runt 167 kronor i timmen i snitt, efter rutavdraget.