Laddar

Nära poäng efter heroisk upphämtning: ”Känns bittert”

IFK Berga var ytterst nära att få med sig en poäng borta mot FK Karlskrona. Men ett bortdömt mål i slutet av matchen innebar en sur förlust. "Det känns bittert", säger tränaren Joachim Lantz.

delningar

IFK Berga var ytterst nära att få med sig en poäng borta mot suveräna serieledarna FK Karlskrona. Med tio minuter kvar av matchen satte Robin Eklund 3-3 bakom förre Lindsdalsmålvakten Sebastian Halle, men målet dömdes bort då domaren ansåg att målvakten blev trängd i situationen.

– Vi fick frispark på mittplanen och slår in den mot mål. Två av våra spelare går upp och försöker nicka in bollen. Halle (Sebastian, målvakt FK Karlskrona) hoppar in i duellen bakifrån och tappar bollen, som sedan Robin Eklund slog in. Jag kan inte förstå varför domaren blåser i det läget för det är målvakten som går in i duellen, inte våra spelare, säger tränaren Joachim Lantz.

Berga stod för en svag första halvlek och låg under med 2-0 i halvtid. I början av andra halvlek utökade Karlskrona ledningen till 3-0. Då började en upphämtning som sånär resulterade i poäng, efter reducering två gånger om efter bland annat ett snyggt frisparksmål av Azad Eliassi.

– I första halvlek var de klart bättre än oss. Vi spelade ängsligt och var lite naiva och då blir vi straffade mot ett sådant skickligt lag som Karlskrona. Det blev en rejäl uppförsbacke men vi lyckades komma närmare och det var nära att vi fick med oss en poäng, säger Joachim Lantz.

Matchen präglades av flera tveksamma domslut och Bergatränaren var minst sagt missnöjd med domarinsatsen.

– Det var flera situationer som var tveksamma. Deras straff fram till 3-0 där ”Släggan” (Simon Gustafsson) halkar och liggandes får bollen på handen och domaren dömde straff var en. Sen har vi situationen med 3-3-målet. Det känns bittert, säger Joachim Lantz.

Fotboll, Division 2 Sydöstra Götaland

FK Karlskrona – IFK Berga 3-2 (2-0)

Mål, Berga: Azad Eliassi, Robin Eklund

Relaterade artiklar