Närmar sig comeback: "Jag har längtat så mycket"

Foto: Jörgen Järnberger - Foto: Bildbyrån

21-åriga Filip Sachpekidis närmar sig comeback efter en lyckad rehabiliteringsprocess.

delningar

När Filip Sachpekidis slog igenom i Kalmar FF var han endast 16 år. Han gjorde matchens enda mål i Kalmars 1-0-seger mot Syrianska år 2013. I år har talangen missat större delar av säsongen på grund av höftproblem som hämmat honom de senaste säsongerna. Den 30:e maj lade han sig på operationsbordet och i tisdags gjorde han sin första hela fotbollsträning sedan dess.

– Det känns helt underbart att vara tillbaka. Jag har längtat så mycket efter att få sparka till bollen och vara med laget där ute på träningsplanen, säger Filip Sachpekidis till Kalmar FF:s hemsida.

Trots de stora problemen har Sachpekidis inga problem med att hålla igen på träningarna.

– Egentligen kanske jag borde hålla igen lite. Men det är svårt. Jag har längtat efter att få komma tillbaka sedan jag la mig på operationsbordet. Jag försöker bara njuta nu.

Med en tredjedel kvar av den Allsvenska säsongen finns det fortfarande en chans att få känna på lite Allsvensk speltid igen. Men det är ingen stress menar Sachpekidis.

– Just nu handlar allt om att komma i form igen och bygga upp min kondition. Ska jag vara ärlig är det mitt enda fokus. Sedan får vi se hur lång tid det tar att komma tillbaka i full form. Men jag känner ingen stress och det får ta den tid det tar helt enkelt.

Skadan har på många sätt stärkt Sachpekidis som har haft ett tufft fotbollsår som bestått av mycket rehab. Han blickar nu framåt och njuter av varje sekund han kan träna fotboll igen.

– Om jag ska vara helt ärlig mot dig har det varit en fruktansvärd period. Mycket tuffare än vad jag trodde. När de andra är ute på planen har jag varit på gymmet. Det tär mycket mentalt och du måste vara extremt målmedveten för att orka lägga ner det jobbet som krävs för att komma tillbaka. Nu är det som att vakna på julafton varje morgon när jag vet att jag kan träna igen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar