Nilsson om sin tränarroll i Kalmarsund: "Blir lite nytt"

Nilsson gjorde tre säsonger som tränare i SSG IF.

Efter tre säsonger i SSG IF blir det nu Kalmarsund för Jimmie Nilsson.

delningar

Efter tre säsongen lämnar Jimmie Nilsson ölandsklubben SSG IF. Nu är det klart att det blir han som coachar FBC Kalmarsund Ungdom i division 1 kommande säsong. Men när Kalmarsunds sportchef Håkan Lindqvist hörde av sig var det inte självklart för Nilsson att haka på tåget.

– Jag tackade faktiskt nej första gången som Håkan ringde och förklarade sina planer. Men tanken då var att jag skulle ha det själv. Men sedan höll vi kontakten i ett par veckor och nu löser det sig med en assisterande tränare därav att jag tackar ja, förklarar Nilsson.

Förra säsongen klarade sig Kalmarsund Ungdom med nöd och näppe i division 1. Det var inte alls självklart i sluttampen av serien att man skulle säkra kontrakt. Uppe på det har de lite mer erfarna spelarna Marcus "Smeck" Andersson och Martin Willsund lämnat laget. Men Nilsson är beredd på att det kan bli tufft.

– Ambitionen är självklart att vara kvar i division 1. Det tar en tid att bygga upp det här på sikt. Det kommer nog att vara ett yngre lag än någonsin, men det kan man gynnas av också. Men som sagt, det tar ett tag att få ihop det här lilla skeppet.

För Nilsson blir det ett steg uppåt även seriemässigt.

– Det blir lite nytt i division 1. Jag har som högst tränat lag i divison 2 tidigare. Både karriärmässigt och tidsmässigt blir det nytt för mig. Men det ska bli kul. Det kommer krävas dubbelt så mycket tid som det gjorde i SSG men jag är redo för det och det är laget också.

Många av de unga spelarna som finns i truppen är Nilsson redan väl bekant med.

– Det känns inspirerande. Jag har ju själv coachat och varit med och fostrat många av dem. Det ska bli kul att se dem ta ett steg till.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar