Nilsson storspelade när HC vann mot Halmstad

Kalmar HC gjorde processen kort när seriejumbon gästade.

delningar

Det blev aldrig någon riktig nagelbitare i Iffehallen när 776 åskådare fick se hemmalaget Kalmar HC göra processen kort mot seriejumbon Halmstad.

2-0 i första perioden blev 5-0 i andra. När sedan David Algulin satte sitt andra mål för kvällen innebar det 6-0 och tre nya poäng till HC, mycket tack vare storspelande Alexander Nilsson i hemmamålet.

Målvakten var på god väg att hålla nollan i matchen men med tre sekunder kvar på klockan fick han se Markus Nygrens puck leta sig förbi och in i mål när matchen slutade 6-1.

– Det är alltid surt att släppa in mål speciellt när det är så lite kvar men vi tog tre poäng och det är det som räknas i slutändan, säger Nilsson direkt efter slutsignalen och fortsätter.

– Det kändes bra där ute. Jag tycker vi kommer ut starkt och gör två mål i första. Jag tycker ändå att vi har hela matchen även fast de trycker på lite i andra. Det var en stabil insats både bakåt och framåt.

Du verkade trivas där ute ikväll?

– Jag är nöjd med matchen. Jag får lite att göra men grabbarna gör ett bra jobb framför mig och håller Halmstadspelarna på utsidan så jag får ta de första skotten. Det jag inte tar så täcker grabbarna, så stor eloge till de, säger han.

Kalmar HC fortsätter jaga Vikings i jakten på en playoff-plats. Laget är en poäng bakom Nybro med en match mindre spelad.

– Vi är på god väg dit vi vill så det är bra, säger han.

Du är inlånad från IK Oskarshamn. Hur känner du att första tiden i HC har varit?

– Grabbarna har välkomnat mig allihopa. Jag trivs jättebra här i Kalmar och jag tycker om det. Det är kul med seniorhockey. Jag har kommit in i det bra och grabbarna har tagit hand om mig bra så det känns som en enda stor familj, säger han.

Du konkurrerar om förstaspaden tillsammans med Nick Vilardo – hur går tankarna där?

– Han är också otroligt duktig målvakt. Vi krigar på varje dag så får den bästa målvakten stå för dagen, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar