Laddar

Nixon klar för Kalmar FF: ”Gick väldigt snabbt”

Brassen i lång intervju med Kalmar FF:s hemsida. "Självklart har jag koll på Zlatan Ibrahimovic".

delningar

Det har varit ”klart” ett par dagar, men på torsdagen skrevs även de sista papperna på. Nixon Darlanio Reis Cardoso representerar Kalmar FF under säsongen 2018.

KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam bekräftar för 24Kalmar att den 25-årige anfallaren lånas in från Flamengo under hela säsongen.

I en lång intervju med Kalmar FF:s hemsida berättar brassen Nixon om utlåningen och vilka tankar han har om laget och svensk fotboll.

– Jag har fått ett väldigt bra intryck hittills av staden och föreningen. Representanter från föreningen var och mötte upp mig i Köpenhamn och alla har varit väldigt vänliga idag när jag kom till Guldfågeln Arena. Det känns väldigt bra att vara här, säger Nixon.

När fick du höra om intresset från Kalmar FF? – Jag fick veta att Kalmar FF var intresserade strax innan jul. Kort därefter blev det mer konkret och gick väldigt snabbt tills allt var klart.

– Jag var glad att det fanns intresse från Europa och började söka direkt på Kalmar och Kalmar FF för att få veta mer. Det känns som en väldigt bra möjlighet för mig att komma hit.

Har du pratat med några andra landsmän som har varit här tidigare innan du tog ditt beslut? – Nej, inte med någon tidigare spelare. Däremot har jag läst på om Kalmar FF och sett att det finns en stor historik med spelare från Brasilien. Jag har även koll på Romarios historia i föreningen.

Hur bra koll hade du på svensk fotboll sedan tidigare och vad tror du de största skillnaderna är mot Brasilien? – Självklart har jag koll på Zlatan Ibrahimovic och hans framgångar. Jag har även tittat på de svenska lagen när de har spelat ute i Europa.

– När det gäller skillnaderna mellan Sverige och Brasilien tror jag de taktiska bitarna är det som sticker ut mest. Men jag vill lära mig och ska så klart anpassa mig till spelet här.

Vill du skicka med någon hälsning till Kalmar FF:s supportrar? – Jag vill att de ska veta att jag är glad att vara här och väldigt tacksam för möjligheten att få representera Kalmar FF. Vi har stora förhoppningar om att vi kan göra någonting riktigt bra tillsammans den här säsongen.

Nixon gör sin första träning med KFF på torsdag eftermiddag. Inom de närmaste dagarna väntas ännu en brasse, Hiago, att presenteras.

 

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.