Laddar

Nöjeskrogen bjuder in till schlagerfest

Vad sägs om att se finalen av Melodifestivalen tillsammans med schlagerrävarna Brandsta City Släckers och Linda Bengtzing?

delningar

I lördags gick den första deltävlingen av Melodifestivalen 2018 av stapeln i Karlstad. Under drygt en månads tid vigs de flesta svenskarnas lördagskvällar till att rösta fram den akt som kommer att representera landet i Lissabon i maj.

– Melodifestivalen har genom åren varit en stor konkurrens till att folk går ut på lokal. Det är så många lördagar som vi drabbas av det så för att få ut folk ville vi hitta på något. Vi bestämde oss för att bjuda in några schlagerrävar och göra det till en nischad grej där vi sänder finalen, säger Linus Sundvall från Nöjeskrogen Sandra.

Den 10 mars bjuder man in Kalmarborna till en kväll i schlagerns tecken. Det hela börjar med en trerättersmiddag som intas under finalen av Melodifestivalen. Efter det blir det efterfest tillsammans med Brandsta City Släckers och Linda Bengtzing.

– Vi visste knappt att Brandsta City Släckers var aktiva längre men det visar sig att de har släppt massvis med skivor med hur många bra låtar som helst. Linda är ju en erfaren artist i de här sammanhangen och hennes musik spelas fortfarande flitigt på dansgolven.

Intresset har redan visat sig vara stort för schlagerkvällen och Linus själv erkänner att han är ett fan av det stora jippot.

– I branschen vill man ju se vad som kommer, det är ju en tv-serie som visar upp osläppta låtar. Nu för tiden är det ju inte heller bara en sorts musik längre utan alla möjliga genrer, det gör det hela mycket roligare, säger han.

Vilken är din egna favoritlåt från Melodifestivalen genom tiderna? – Det måste vara Ska vi plocka körsbär i min trädgård, den är kul. Men den jag spelat mest är nog Björn Skifs Michelangelo.

Relaterade artiklar