Nouri sänkte Holmberg – som sänkte Kalmar FF i årspremiären

Emin Nouri fick först en smäll av Kalle Holmberg. Sedan sprang Kalmar FF-backen på Holmberg. Nouri fick ett gult kort – men plockades av. "Vi kände att han inte var i balans för att fortsätta", säger Henrik Rydström.

delningar

Det var heta känslor direkt när Kalmar FF inledde matchsäsongen mot allsvenska rivalen Örebro SK i träningsturneringen Atlantic cup i Portugal på söndagskvällen.

Örebros Kalle Holmberg delade först ut en sen tackling på Emin Nouri vid sidlinjen. Minuten senare sprang Nouri på och knuffade Holmberg i ryggen – utanför spelet vid mittlinjen. Flera Örebrospelare rusade fram då fram till Nouri.

ÖSK-kaptenen Robert Åhman Persson fick ett gult kort i situationen precis som Nouri. Men KFF-ledningen valde att plocka av högerbacken.

– Kalle Holmberg gick in tufft och småfult mot Emin sedan såg jag inte vad som hände men ÖSK-spelarna markerade rejält. Emin blev hårt ansatt och vi kände att han inte var i balans för att fortsätta. Det kunde bli ett onödigt irritationsmoment i en träningsmatch, säger assisterande KFF-tränaren Henrik Rydström.

Samme Holmberg avslutade ett fint ÖSK-anfall strax innan pausvilan och målet blev matchens enda.

– Det fanns intentioner som var intressanta. Vi visade upp en karaktär där vi fajtades för varandra i många olika situationer ute på banan. Vi har spelare som gjorde det bra men vi behöver också förbättra tydligheten i det vi håller på med. Vi kan tycka att vi är bollskickliga, att vi trycker ner motståndet, men blir det ingen slutprodukt så står vi där. Vi måste omsätta det till spets, vi måste såra motståndet. Den biten måste vi knäcka, säger Henrik Rydström.

Marko Biskupovic, den 26-årige mittbacken från Chile som visar upp sig för KFF under det här lägret, fick speltid i den andra halvleken.

Omdömet där? – Han är en pådrivare, en energispelare. Han har en fysisk spelstil, går mycket på kropp och täcker bort spelare. Han är rejäl men det finns frågetecken: Hur mobil är han? Kan han hantera kvicka förflyttningar i djupled? I sidled? Men så här långt har han gjort ett bra inryck på oss, säger Henrik Rydström.

Kalmar FF möter tjeckiska Jablonec i nästa match i turneringen, en match som spelas på onsdag.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.