Laddar

Nouri siktar på tredje raka nollan: ”Är mer synkade nu”

180 minuter utan insläppt mål. Mot IFK Göteborg vill försvararen Emin Nouri plussa på med ytterligare 90.

delningar

Efter 2–1-debaclet på bortaplan mot AFC Eskilstuna den 15 juli har ett förstärkt Kalmar FF plockat två raka segrar – utan att ha släppt in ett enda mål.

– Vi kliver upp mer i vårt presspel, jobbar mer framåt och sätter större press på bollhållaren nu än tidigare. Då fungerar försvarsspelet bättre. Det är inte bara vi i backlinjen utan det är från anfallare ner till målvakt – vi är mer synkade nu, säger högerbacken Emin Nouri.

I senaste matchen mot AIK inledde laget trevande, men klev efter paus högre upp i planen. I minut 73 gjorde Herman Hallberg matchens enda mål.

– Mot AIK kunde vi klivit högre i första. Inför andra halvlek justerade vi och då blev kontrasterna stora, man märkte hur bra det blev, säger Nouri, som under veckan har haft problem med höger vad:

– Jag har haft lite problem med vaden. Den har spökat lite i slutet så det var mer en försiktighetsåtgärd, sa Nouri efter att ha missat onsdagens träning.

Som 24Kalmar tidigare har rapporterat om är brassen Ismael på väg till ryska klubben Akhmat Groznyj. Enligt sajten Fotbollskanalen kommer matchen mot IFK Göteborg bli mittfältarens sista på Guldfågeln Arena.

En spelare som däremot kan göra rödvit debut är Harmeet Singh. Norrmannen blev spelklar i måndags och är på sikt tänkt att ersätta just Ismael på det centrala mittfältet.

– Jag känner mig i god form. Det är matchträningen som saknas men det kommer. Träningsmässigt har jag kört ganska hårt, säger Singh.

I februari förra året, när Singh tillhörde danska Midtjylland, mötte han IFK Göteborg i en träningsturnering i Dubai. Då slutade matchen 2–2 efter att Blåvitt hämtat upp ett 0–2-underläge.

– Jag känner mig redo att spela, men att hålla i 90 minuter, det tror jag inte. Men jag känner mig i form för att bidra. Vi får se hur många minuter det blir, avslutar Singh.

Relaterade artiklar