Laddar

Hungrigt företag tar storstadsfenomen till Kalmar

Nu får Kalmar sina egna cykelbud med lådor på pakethållaren. "En intressant stad för oss", säger vd:n.

delningar

Företaget Hungrig har etablerat sig i Kalmar. Bolagets affärsidé är att i bil och på cykel leverera mat från restauranger hem till dörren till sina kunder.

– Kalmar har varit en intressant stad för oss så nu tar vi klivet in där, säger företagets vd Samir Bachkami.

Taco bar och hamburgerkedjan Max hamburgerrestauranger har efter två veckor redan anslutit sig till Hungrigs app och hemsida. Ytterligare sex-åtta restauranger kommer att finnas tillgängliga inom de närmaste veckorna, uppger Bachkami.

I takt med att utbudet på sajten och appen utökas kommer fler personer att anställas. Inom de kommande månader räknar Bachkami med att Kalmaravdelningen behöver 5-10 ”budbärare” som levererar mat.

– Vi erbjuder olika lösningar. Man får jobba hur mycket man vill men minimum är att man signar upp sig för tio timmar i veckan. Det är ett bra extrajobb för studenter.

De allra flesta leveranserna kommer att ske via cykel. Cykelbuden använder då sin egen cykel men får värmeväska och arbetskläder av företaget.

Är Kalmar tillräckligt stort för att det ska gå runt? – Jag tror att Kalmars hungriga människor kommer att gilla vårt upplägg. Vi vet att att det tar lite tid att jobba in konceptet men jag tär övertygad om att Kalmar kommer bli en jättebra stad för oss, säger Bachkami.

Hungrig grundades i Lund 2004 och finns i dag i 20 svenska städer. Kalmar är den, sett till antalet invånare, minsta staden som företaget etablerat sig i.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.