Laddar

Nu kommer våren – och Skälbyloppet

På lördag går det 24:e loppet av stapeln på 4H-gården och arrangören Högby IF laddar. "Vi vill göra vårt bästa".

delningar

Calle Nilsson är sedan länge medlem i Högby IF och han har varit med i planeringen av loppet, som varje år lockar allt fler deltagare. I år hoppas Högby IF på minst 500 starter, något de inte tror kommer att vara svårt att få ihop.

– Det är första loppet i regionen och nu verkar det ju bli ett väderomslag med värme och sol, något som kanske lockar fler att ge sig ut att springa, säger Calle Nilsson.

Årets lopp kommer att se lite annorlunda ut, bland annat kommer fokus att läggas på friidrott. Det kommer nämligen att finnas en möjlighet för alla barn, både de som springer och de som tittar, att prova på olika friidrottsgrenar. I år skänks även 20 kronor av startavgiften till Bris.

– Högby IF vill stödja Barnens Rätt i Samhället, det är kanske extra aktuellt att skänka till just detta ändamål eftersom Skälbyloppet är ett familjelopp, menar Calle Nilsson.

Han själv har en lång erfarenhet av löpning och inför loppet är hans uppmaning till de som ska springa:

– Ät frukost några timmar innan och bara kör.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.