Nu öppnar Tvättcenter nästa anläggning: "Som tredje barnet"

Två anordningar blir tre – och snart fyra. "Det känns fantastiskt".

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På självaste Kristi Himmelsfärdsdag öppnar Tvättcenter upp sin tredje anläggning i regionen. Den första startade man upp i Smedby, den andra vid brofästet i Färjestaden och nu slår man upp portarna för sin tredje anläggning. Denna gång öppnar man upp på Slöjdaregatan i Funkabo.

– Det har efterfrågats i hela området faktiskt så då kände vi att nu kör vi helt enkelt, säger Helén Brändewall som är stationsledare i Kalmar och Öland.

Vad gör er så eftertraktade, tror du?

– Vi har varmvatten där det blir varmt och man får bort allt smuts från bilen. Sen har vi riktigt kem, det bästa från en och samma leverantör som vi har samarbetat länge med. Men det är noggrann service och allt görs med kärlek, varje station blir som ett litet hjärtebarn.

Det första spadtaget togs för ungefär fyra månader sen och när 24Kalmar är på plats på tisdagen är det fortfarande en del kvar att göra.

– Men det är två dagar kvar, så det är gott om tid, säger Brändewall med ett leende och fortsätter.

– Skyltarna ska komma upp och sen är det bara finliret kvar, tanken är att vi kör igång klockan 08:00 på torsdag med gratis tvätt hela dagen och sen kör vi bara så.

Tvättcenter i Färjestaden.

Till skillnad mot Tvättcenters biltvätt i Färjestaden blir tvätten i Funkabo likt den i Smedby, där det kommer att finnas möjlighet att tvätta bilen året om.

– Det känns fantastiskt det här är som tredje barnet. David (Berg), som bygger det här är otroligt stolt. Det är häftigt och utveckling är alltid roligt.

Men trots den helt nya anläggningen i Funkabo, blir tre anläggningar fyra till hösten när Tvättcenter öppnar upp ytterligare en anläggning vid den nya brandstationen.

– Där kommer det bli som en tunnel, likt den vi har i Färjestaden med sex bås och en tvättunnel.

Vilar ni någonsin?

– Det finns några timmar på dygnet som man tar det lite lugnt, skrattar Helén. Men det är det här man jobbar för och har längtat efter, det känns kul och vi är taggade som attan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar