Laddar

Nu ska jättebryggan invigas: ”En av kommunens finaste badstränder”

På söndag är det dags för den officiella invigningen av den 160 meter långa storsatsningen i Vita sand.

delningar

24Kalmar har tidigare rapporterat om byggandet av den nya jättebryggan i Vita sand i Hagby, söder om Kalmar. Satsningen kostar sex miljoner kronor och bryggan sträcker sig cirka 160 meter ut i havet.

Klockan 16:00 på söndag är det äntligen dags för invigning.

– Vi jobbar både för landsbygden och för centrum av Kalmar kommun. Vita sand är en av kommunens finaste badstränder så vi är mycket stolta över att få visa upp vår satsning som gynnar både lokalbefolkningen och turismen, säger Johanna Petersson (C), ordförande i servicenämnden, i ett pressmeddelande.

Den befintliga bryggan i Vita sand är 70 meter lång, så den nya blir alltså nästan 100 meter längre. En liknande jättebrygga har redan satts upp i Kalmarsundsparken.

–  Vi vill att Kalmar ska vara bryggornas kommun. Bryggan i Kalmarsundsparken har blivit en stor succé och nu känns det bra att även en ort utanför centrala Kalmar också får en liknande brygga, sa Ingemar Einarsson (C) till 24Kalmar i höstas.

Vid invigningen kommer det bland annat att finnas gratis glass, lotteriförsäljning och ponnyridning. Kommunalrådet Johan Persson (S) är också med på invigningen.

Relaterade artiklar