Laddar

Nu släpps lägenheterna i bankhuset

Det pampiga bankpalatset från 1915 görs om - nästa år kommer elva lägenheter vara redo för inflyttning och nu ligger de ute till försäljning.

delningar

Sedan i höstas har Handelsbankens hus på centrala Kvarnholmen renoverats. Bankverksamheten flyttar en våning upp, på bottenplanet blir det förmodligen en butik och högre upp i huset blir det bostäder.

Elva ”unika lägenheter” ska stå klara för inflyttning under första kvartalet 2017, bland annat är det bankdirektörens gamla tjänstebostad som nu görs om till bostadsrätter.

På grund av att bankhuset delvis är skyddat får man inte bygga om exteriört – men på insidan finns det stora möjligheter. Sedan i höstas ägs fastigheten av Rikshem.

Så här beskriver mäklarbyrån Pontuz Löfgren objekten:

”Husets invändiga karaktär kommer till stor del att få leva vidare och tillsammans med en varm och kunnig hand kommer en omfattande renovering nu göras. Bostäderna kommer delvis ha kvar äldre ytskikt som renoveras samt få helt nya ytskikt.

Historiska, charmiga och helt unika detaljer tillsammans med det nya moderna, helt enkelt en perfekt kombination. Stora fönster, burspråk, stuckaturer, välgjorda trappor och gott om ljusinsläpp.”

Här hittar du en av lägenheterna som är till salu – priset är närmare fem miljoner kronor. Fyrarummaren är på drygt 220 kvadratmeter och har en avgift på över 10 000 kronor per månad.

Relaterade artiklar