Nu slår iskylan till mot Kalmar

. - Foto: Dennis Johansson

Temperaturer ner mot tio minusgrader väntas under den kommande veckan.

delningar

Vintern är på väg till Kalmar. Redan vid 19-tiden på söndagen beräknas nämligen temperaturerna att krypa ner under nollan och sedan fortsätta att sjunka under kvällen, det visar SMHI:s senaste prognos.

Och på flera håll i Kalmar län har väglaget under söndagen varit väldigt halt och flera olyckor har även inträffat. Räddningstjänsten går därför nu ut och varnar för halkan.

– Som det är nu är det stökigt för det är otroligt halt. Alla ska ta det väldigt försiktigt på vägarna, säger Johan Sandin, inre befäl vid räddningstjänsten, till P4Kalmar.

Runt 06-tiden på måndagen ser moder jord sedan ut att bjuda Kalmarborna på hela sex minusgrader. Strax efter lunch beräknas temperaturerna sedan klättra upp till nollan. Men mer än så förväntas de inte att stiga innan det vänder neråt igen.

Under natten mellan tisdag och onsdag ser det ut som att veckans lägsta temperaturer kommer att noteras. För vid klockan 01.00 på onsdagen beräknar nämligen SMHI att Kalmar kommer få njuta av hela nio minusgrader. Och med lite vind på det kommer det troligtvis att kännas som minus 14 grader.

Mot slutet av veckan förväntas molntäcket att återvända och därmed förväntas även temperaturerna att stiga aningens.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar