Laddar

Ny festival till Kalmar – pågår i tre dagar

Efter #Metoo – nu fixar de en festival för att lyfta problemet med kvinnors utsatthet.

delningar

Alexandra Durne och Julia Björknert sa i från och tog ställning i samband med #Metoo-kampanjen i höstas. Det var även de som arrangerade manifestationen på Larmtorget. Sedan dess har duon planerat inför en nästa stora evenemang.

Torsdagen den 8 mars är den internationella kvinnodagen och då går även startskotten för festivalen Queens of Kalmar.

– Vi känner att kvinnodagen måste uppmärksammas mer och att allt inte bara slutar och tystas efter #Metoo. Vi vill både belysa problemet med kvinnors utsatthet, men även hylla kvinnor på olika sätt, säger Julia Björknert.

Tanken var först att anordna en mässa. Det mynnade ut i en tredagars festivalhelg.

– Vi pratade lite om vad vi ville göra härnäst och 8 mars var ju inte så långt bort. Nu kör vi både en mässa och olika föreläsningar.

Helgen avslutas med en nattklubbskväll lördagen den 10 mars.

– Det är inte helt spikat var den kommer äga rum. Det finns inga kvinnliga nattklubbsarrangörer i Kalmar, så vi tänkte råda bot på det med vår ”Girl Power Club”.

Under helgen kommer Alexandra och Julia hålla i en föreläsning och resterande delar av programmet presenteras när det börjar närma sig.

– Vi håller på med att knyta ihop alla trådar. Till mässan vill vi även ha in kvinnliga utställare i form av entreprenörer eller andra som jobbar med de här frågorna, säger Björnknert.

Relaterade artiklar