Ny fin skalp av IFK Kalmar: "Det är riktigt gött"

Fjärde segern på femte matchen. "Vi siktar uppåt, det gör vi".

delningar

IFK Kalmar är inne i en positivt trend. Så sent som i torsdags vann man mot Borgeby IF borta med 2-1 och under söndagen tog laget en ny trea. Denna gång var det Mallbackens IF Sunne som besegrades med komfortabla 3-0 hemma på Gröndals IP.

– Stundtals så hittar vi kanske inte passningen rakt på foten och det är inte alltid full skärpa. Men vi hittade in i matchen och den största delen av matchen rullade vi boll och såg till att de fick röra sig i sidled. Vi hittade bra kombinationer och därför gjorde vi mål. Vi hade tålamod och vågade etablera ett spel, säger IFK-kaptenen Mathilda Johansson Prakt.

Och det var IFK Kalmars match redan från start. I den 19:e minuten kunde Christabel Oduro göra 1-0 för hemmalaget, ett resultat som stod sig halvleken ut. Den andra halvleken hann bli 15 minuter gammal innan det återigen small bakom Amanda Tampieri i Mallbacken-målet. Noterades för det målet gjorde Josefine Nilsén.

Knappa kvarten senare kunde Christabel Oduro, fint framspelad av Mathilda Johansson Prakt, göra sitt andra och IFK Kalmars tredje och därmed punktera matchen. Några fler farligheter blev det inte och IFK Kalmar kunde hålla undan och inkassera tre nya poäng.

Mathilda Johansson Prakt

– Vi har haft ett väldigt intensivt spelschema nu och det börjar kännas. Men det är jätteskönt att vi har kunnat få med oss så pass många treor under den här tuffa perioden. Tre poäng och 3-0 idag, det är riktigt gött, säger Mathilda Johansson Prakt.

Fyra segrar på de fem senaste, hur långt kan det här räcka?

– Vi tar en match i taget och försöker vinna den. Men vi siktar uppåt, det gör vi. Sen får vi se hur långt det räcker.

Lagkaptenen noterades inte för några mål idag, men det gjorde anfallskollegan Oduro, tillsammans har de gjort 15 mål. Johansson Prakt åtta och Christabel Oduro. Men det mesta är lagets förtjänst, menar Mathilda.

– Hela laget bygger upp spelet väldigt bra och vi vågar göra det lilla extra och komma till mycket avslut. Man måste skjuta för att kunna göra mål och det har vi börjar göra, säger hon och ler.

FAKTA

IFK KALMAR – MALLBACKENS IF SUNNE: 3-0 (1-0)

Mål, IFK Kalmar: Christabel Oduro 2, Josefine Nilsén

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar