Laddar

Ny föreställning hyllar legend från Kalmar

Magnus Kviske och Martina Sundéns nya show kretsar kring en av Kalmars största profiler. "Han är en legend i Kalmar på många sätt."

delningar

Just nu sitter Magnus Kviske och Martina Sundén och går igenom allt material som kommer från Skotte Lindes repertoar för att kunna skapa en hyllningsföreställning i hans ära.

– Han är en legend i Kalmar på många sätt. Jag har jobbat mycket med revy genom åren och inom vår bransch är han stor, en förebild, säger Magnus.

Han och Adam Lindrooz har tidigare gjort en hyllningsföreställning med Magnus och Brasses bästa verk, denna gången blir det mer lokalt.

– Denna gången föll valet på en legend som finns bara runt hörnet. Men till skillnad från Magnus och Brasse där publiken satt och pratade med i monologerna så är nog Skotte inte så bekant för kalmarborna.

Hyllningsshowen kommer inte att ha en röd tråd förutom att alla nummer och allt material kommer från Skotte själv.

– Vi anade att det skulle finnas en skatt men det har varit över förväntan. Förutom att skriva revynummer har han skrivit krönikor så det finns mycket att hämta från och det har koppling till Kalmar. Det roliga är att mycket av det som han skrev då även är aktuellt idag, det är samma diskussioner om jämställdhet och trafikavstängningar i centrum, säger Magnus och skrattar.

Showen är godkänd av Skotte själv och hans dotter.

– Skotte är en väldigt b och han varit väldigt behjälplig vilket känns skönt. Han var en gigant på sin tid och en viktig del av vår kulturhistoria så det blir kul att få visa vad som finns.

Hyllningsshowen kommer att spelas vid några enstaka tillfällen i höst, exakta datum och platser är ännu inte satt.

– Just nu håller vi på att bygga showen. Häromdagen hittade Martina ett nummer som hennes mamma framförde. Det var extra känslosamt eftersom hon har gått bort sedan dess och nu kommer en ny generation för att ta över. Jag hoppas att denna föreställningen leder till att fler får upp ögonen för Skotte och hans verk.

Vem är Skotte Linde?

Skotte är en före detta revyskådespelare och manusförfattare, fotograf, fotohandlare och frilansande skribent och kunnig om Kalmar.

Relaterade artiklar