Laddar

Ny ”Fruit Truck” ska främja hälsa och minska matsvinn

När Ellinor Lindström började tänka på hur mycket mat som slängdes fick hon nog. Nu öppnar hon en ”Fruit Truck”.

delningar

Ellinor Lindström har alltid varit passionerad vad gäller mat och hälsa. Sedan några år tillbaka har hon haft en idé om att starta upp ett ställe som ska bidra till att minska matsvinnet och öka medvetenheten kring fördelarna med frukt. På lördag öppnar hon ett ställe utanför Coop där det ska säljas smoothies, bananglass och juice.

– Jag själv äter mycket frukt och grönt och ser detta som ett tillfälle att dela med mig av min livsstil. Många är idag rädda för frukt för att de tänker att det innehåller för mycket socker och detta vill jag visa är fel.

Allt som erbjuds från vagnen kommer delvis att göras av råvaror från affären Lidl som annars skulle ha slängts, detta för att minska matsvinnet.

– Hemma försöker jag ta tillvara på allt. Om bananerna börjar bli bruna gör jag till exempel smoothies. Tanken är även att man som kund ska kunna ta med sig en egen behållare och våra ingefärsshots kommer till exempel serveras i citronskal istället för plastmuggar. Det är ett unikt koncept, säger Ellinor Lindström.

Hon själv hoppas på att folk ska börja bli mer medvetna om, och börja ta hand om, miljön. Det känns lite pirrigt inför premiären, men Ellinor Lindström är trots allt positiv.

– Eftersom detta är en idé som jag har burit på länge så känns det helt rätt.

Relaterade artiklar