Laddar

Ny miljonvinst till Kalmarbutik: ”Telefonen ringde hela tiden”

Lördagens V75-omgång slutade i miljonvinst för spelbutiken i Berga centrum. "Vi har haft ett ganska bra snitt i år", säger delägaren.

delningar

Under lördagen var det dags för Direkten i Berga centrum att dra in ytterligare en miljonvinst – den tredje bara i år. Denna gång är det drygt 1,2 miljoner kronor som butikens andelsspelare får dela på.

Den stora vinsten delas mellan drygt 200 personer, till delägaren Thomas Carlssons enorma glädje.

– Det är alltid roligt! Man känner redan efter fyra-fem lopp att ”i dag kommer det gå bra”. Det är en lustig känsla, säger han.

Har många av spelarna hört av sig?

– Ja visst har dem det! Sista halvtimmen innan jag stängde butiken så ringde telefonen hela tiden.

Thomas Carlsson har drivit spelbutiken i Berga ihop med Thomas Arvidsson i drygt 10 år. Sedan dess har deras andelar haft miljonutdelning mellan 10 till 15 gånger.

2018 ser däremot ut att bli det bästa året så här långt.

– Ja, vi har haft ett ganska bra snitt i år. Inte många andra kan säga att de har vunnit över miljonen tre gånger på ett år, säger Thomas Carlsson.

Vad är hemligheten?

– Det är min kompanjon Thomas Arvidsson. Han lägger ner mycket tid på att läsa och studera hästarna. Man kan se hur hästarna har sprungit innan och han lägger ner mycket tid på det. Så hemligheten är intresse och mycket tid. Sedan är givetvis tur en viktig del också.

En vinst på 1,2 miljoner kronor innebär att de spelarna som satsade 50 kronor har lite drygt 5 700 kronor att hämta ut i vinst. Enligt Thomas Carlsson har den rejäla utdelningen börjat göra butikens andelar riktigt populära.

– Ja, andelarna blir mer och mer eftertraktade. Vi finns ju även på internet, så vissa väljer att spela där. Men miljonvinsterna ger givetvis ringar på vattnet. Vi får in nya kunder som vi inte har sett tidigare och som frågar ”är det här man kan vinna mycket pengar?”.

Då svarar ni väl ja?

– Ja, det går ju inte att svara nej i alla fall!

Relaterade artiklar