Laddar

Ny orientalisk matbutik öppnar i Kalmar

I augusti slår den nya matbutiken Orienthuset upp portarna i Kalmar. "Målet är att vi ska vara ledande i Småland med just orientaliska produkter" säger Khalid Isawi, som startar butiken tillsammans med sin bror Toffy Isawi.

delningar

– Mat är en väldigt stor del av våra liv. Jag älskar orientalisk mat, och är en matfantast om man säger så. Det är vi alla i vår familj, säger Khalid Isawi.

Tillsammans med sin bror Toffy Isawi öppnar han i augusti matbutiken Orienthuset i Kalmar, och de tror att efterfrågan på deras varor kommer vara stor.

– I dag när man går till en vanlig butik kan det vara väldigt svårt att hitta sådana här produkter, och tanken är att man ska kunna komma hit och hitta dem under ett och samma tak, Khalid Isawi och fortsätter:

– Vi kommer ha produkter från mellanöstern, balkan och en stor mix av Europa.

Det blir ingen ledighet för honom i sommar. Nästan dagligen rullar det nu in leveranser till den 500 kvadratmeter stora lokalen.

– Det känns bra, nu börjar pusselbitarna falla på plats.

Att starta eget har varit en dröm sedan länge för matfantasten Khalid, och när kompisar började be honom om tips på var de kunde hitta specifika matprodukter i Kalmar såg han ett bra tillfälle att starta butik.

– Det är ett mångkulturellt samhälle och Kalmar är en stad som växer väldigt snabbt. Då kan det ibland vara väldigt svårt att hitta lite mer unika matvaror som man är ute efter när man kommer från andra länder, säger Khalid Isawi.

Har du själv någon favoriträtt från det orientaliska köket? – Det är väldigt svårt att säga en maträtt. Jag gillar kyckling i olika varianter. Det blir väldigt mycket ris också, och inte bara som man gör i Sverige när man kokar ris, utan man smaksätter kanske med nötter, russin eller saffran till exempel. Det tillsammans med mammas kyckling då.

Den 1 augusti slår Orienthuset upp portarna på Trångsundsvägen i Kalmar. 

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.