Ny pallplats för Elin och Tova: "Närmre final för varje helg"

Tråkiga kvartsfinaltrenden bröts i Uddevalla. "Tre ynka poäng från en final".

delningar

Beachvolleyduon Tova Österberg och Elin Westin har under helgen tävlat i Challenger Uddevalla. Efter två raka uttåg i kvartsfinalen kunde tjejerna ta sig hela vägen till semifinal. Väl där tog det dock stopp, men en finalplats var inte långt borta.

– Vi var tre ynka poäng från en final och vi kommer ett steg närmre final för varje helg som går, säger Tova Österberg.

Väderförhållandena i Uddevalla var inte optimala och uppladdningen inför matcherna handlade mest om att hålla sig varma.

– Vår uppvärmning inför varje match var att sitta i bilen med högsta värmen på, säger Tova.

Inför gruppspelet var det väldigt ovisst vilka lag som skulle ta sig vidare då det på förhand var tre jämna lag som ställdes mot varandra. Men när matcherna var spelade och gruppen summerad stod det Österberg/Westin högst upp efter två raka 2-0-segrar.

– Vi lyckades hitta våra roller på plan och spelare ett tydligt block- och försvarsspel, något vi aktivt jobbar på, säger Tova Österberg.

I kvartsfinal fick de möta Matilda Gustafsson och Klara Ribom och även här kunde man gå segrande ur matchen med 2-0 i set. Men i semifinalen tog det stopp.

– Vi mötte Malin Bergholm och Karin Bäckström. Vi tappade vår tydlighet i block- och försvarsspelet samt slarvade i anfallen och serven. De gjorde en riktigt bra match och turnering rakt igenom och slutade till slut tvåa.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar