Laddar

Ny publiksuccé för sommarteatern – klart med ny uppsättning

Barnteatrarna med Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump har lockat tusentals åskådare. Det är redan klart att det blir ett tredje år. "Vi tittar på lite olika alternativ".

delningar

Uppföljaren till fjolårets sommarteater med Pippi Långstrump blev en ny framgång för producenten Magnus Kviske. Drygt 4000 besökare kom till de 19 stycken föreställningarna med Emil i Lönneberga.

Jag är jättenöjd, det har varit väldigt mycket folk. Vi hade tur med vädret också, trots att det inte var den bästa sommaren. Vi fick dock ställa in en föreställning första veckan när det var Klass 1-varning, säger Magnus.

Fjolårets barnteater drog över 6 000 besökare, sannolikt för att ”Pippi är ju Pippi” och att det lockade fler turister.

Vad har ni fått för respons i år?

– Vi har fått gott gehör, många skriver på vår Facebooksida och tackar. Publiken verkar jättenöjd och skådisarna har haft väldigt roligt också, det har varit en jättefin sommar.

I fjol spelade Magnus en av poliserna i duon Kling & Klang, men i år var han inte med på scenen vid slottet. Istället höll han till en bit bort, på Krusenstiernskans uppskattade sommarfars.

– Lite tråkigt faktiskt, att inte vara så delaktig och ha den dagliga kontakten som jag hade förra året. Men jag hade väldigt kul på mitt sommarjobb också. Det kändes som att sommaren sprang iväg, säger Magnus.

Det är redan klart att det blir en ny sommarteater riktad till barn nästa år. Spelplatsen blir precis som tidigare i cellgraven intill Kalmar slott.

– Vi sitter och tittar på lite olika alternativ, om vi ska fortsätta på Astridspåret eller bryta av helt och göra något annat. Under augusti så kommer vi nog att bestämma oss.

Vad är det bästa med att göra den här typen av sommarteater?

– Jag älskar barnteater och har varit nere väldigt ofta och tittat på föreställningarna. Det är kul att se publiken med alla glada barn och föräldrar, säger Magnus och fortsätter:

– Av många olika anledningar är det tråkigt att packa ihop allting. Det är kul att vi redan är vidare på nästa år, nu är det mycket av det som man har i huvudet.

Som 24Kalmar tidigare har rapporterat är Magnus Kviske bland annat aktuell med en jubileumsföreställning för Kalmarprofilen Skotte Linde. Förra veckan kom tyvärr det sorgliga beskedet att Skotte Linde har gått bort.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.