Ny skola ger nya möjligheter för Kalmar Tennisklubb: "Helt naturligt"

En padelhall kan snart vara ett faktum. "Vore bra att få in padeln på föreningsnivå".

delningar

Den nya Tallhagsskolan som ska byggas vid Gröndal kommer att innebära en del förändringar för Kalmar Tennisklubb. Bland annat kommer en sporthall att byggas där tennisklubben har sin centercourt vilket innebär att kommunen kommer att hjälpa till med att bygga nya banor till klubben.

– Det är egentligen helt naturligt. Så det är inga jättestorslagna planer, men effekten blir det och vi är mån om att vi pratar positivt om det, säger Andreas Helgesson, ordförande i Kalmar tennisklubb.

Fyra banor kommer dessutom att flyttas norrut och centercourtern kommer även den att förflyttas en bana norrut vilket innebär att den kommer att hamna bredvid nuvarande padelbanor. Med start vecka 32 kommer arbetet att dra igång.

Från Kalmar Tennisklubbs sida vill man bygga ut sporthallen och få in padeln inomhus.

– Vi vill ha en utbyggnad norrut där vi idag har två tennisbanor. Där vill vi bygga ut för tre padelbanor kan man säga.

Problematiken är att man arrenderar ytan som man vill bygga ut på av kommunen. Och kommunen har lovat att använda ytan som ligger norrut för att maskiner ska kunna ställa där under arbetet med skolan.

– Det som är hänt under resans gång är att deras bygge har skjutits fram ett år, så nu ska den stå färdig sommaren 2021, vilket innebär att vi hamnar lite i kläm eftersom vi har fått nej om att bygga ut vår hall under deras projekttid.

– Marknaden kan se helt annorlunda ut om två år och det är lite tråkigt att vi inte kan hitta någon lösning.

Dessutom vill man förlänga tennissäsongen genom att omvandla en tennisplan till ett hardcourtunderlag. Den tredje satsningen som är på gång är pickleball, en sport som växer så det knakar i USA.

– Det påminner lite om padel, men saknar burar så det är ännu enklare kan man säga. Det är mycket regler som påminner om badminton men har ett tennisnät, förklarar Andreas.

– Vi vill haka på trenden och bredda racketsporten och växa med den, medan vi hela tiden ska ha tennisen som kärnan i vår verksamhet.

Vad skulle det betyda för er om allting går i lås?

– Det betyder att vi kan bredda vår verksamhet ytterligare. Padeln är kanske där det största intresset finns. Men vi tror att vi kan få in nya människor och bredda vår juniorverksamhet. Padeln kan bli en väg in att man kanske senare i livet vill börja spela tennis – och tvärtom.

Kalmar Tennisklubb har idag nästan 700 medlemmar och cirka 200 ungdomar i träning.

– Vi breddar hela vår föreningsverksamhet mer fler racketsporter och vi tycker att det känns helt naturligt och rimligt. Dessutom tror vi att vi kommer att kunna bidra mer än vad vi redan gör idag, till kommunens föreningsliv och få ungdomar i rörelse, säger Andreas och avslutar.

– Och jag tror att det vore bra att få in padeln på föreningsnivå. Det är lätt att det till slut kommer att handla mycket om pengar och kommersiella intressen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar