Laddar

Ny slutforcering gav FBC-poäng i Värmland

Kim Nilsson kvitterade med fem minuter kvar att spela. "Poängen är stark i sig".

delningar

I premiären mot Visby kom FBC Kalmarsund tillbaka i sista perioden och löste en pinne. I säsongens andra bortamatch mot Karlstad IBF upprepade sig historien.

– Själva poängen är stark i sig men det är surt att vi återigen åker på ett sent mål i sudden och får se när det andra laget firar, säger FBC-tränaren Emil Stille efter 6–5-förlusten i förlängning.

Inför sista akten ledde hemmalaget med 5–3. Simon Nilsson stod för reduceringen och med fem minuter kvar satte Kim Nilsson dit 5–5 på passning av Max Johansson.

– Max gör en jättefin prestation där han först tar upp bollen på kanten och spelar in bollen i mitten till Mackan (Marcus Johansson) som inte får någon riktig träff. Målvakten räddar och bollen kommer ut till Max igen som i stället för att skjuta spelar bollen i sidled till Kim som sätter den i öppet mål, berättar Stille.

Vad sa du till grabbarna i pausen inför tredje perioden? – Att vi skulle gå för det och trycka framåt men ändå behålla skallen. Vi visste att målen skulle komma för vi hade skapat mängder med chanser redan i andra som vi borde gjort mål på.

Förlängningen som sedan följde såg länge ut att sluta mållös, men med 32 sekunder kvar att spela satte Adam Colling 6–5. Totalt stod de tre bröderna Adam, Jesper och Tom Colling för nio poäng.

– Det är ett jättebra lag och det märks att de har varit uppe och vänt två säsonger i SSL. Många av spelarna visar det där tålamodet och vet när man ska slå de avgörande passningarna och när det är stängt.

 

Karlstad IBF–FBC Kalmarsund 6–5 eft. förl. (2–2, 3–1, 0–2, 1–0)

Målskyttar, FBC: Kim Nilsson 2, Simon Nilsson 2, Tim Nyander.

Relaterade artiklar