Laddar

Ny tävling ska utse Kalmars snabbaste glassätare

Utmaningen: Att sluka en liter glass och en milkshake på kortast tid. "Man får ju brain freeze – sådana faktorer får man räkna med".

delningar

Den 1 juli arrangerar Martin Rosander Johansson och Triumfglass en glassätartävling i butiken i Berga industriområde.

Både vuxna och barn bjuds in för att utse Kalmars snabbaste och mest effektiva glassätare i två olika ”heat”. I det första – vuxenklassen – ska en liter glass och en milkshake konsumeras på kortast möjliga tid.

I det andra får barnen en liknande utmaning men med en halvliter glass. Vinnaren belönas med sin ålder i antal päronsplit.

– Det är många som har anmält sig, så vi kanske till och med kör två vuxen-heat. Så kommer det löst att se ut. Det är första året vi kör, så vi får se hur det kommer utformas mer exakt, berättar Martin Rosander Johansson.

Martin levererar även glass till campingar, butiker och liknande, och Berga-butiken fungerar ibland, som i det här fallet, som en testplattform för idéer som kan färdas vidare ner i nästa led.

– Det är lite av en konceptbutik där vi testar olika saker. Tävlingen är en rolig grej som andra kan ha också, något jag kan föreslå för andra kunder. Vi tänker ofta ”vad mer kan man göra med glass?” och försöker utveckla glassförsäljningen, säger Martin.

De 40 kronor som varje deltagare betalar för att vara med i tävlingen går oavkortat till välgörande ändamål.

– Vi är vänföretag med Kalmar stadsmission så jag kände att vi lika gärna kan skänka pengarna vi får in dit, det är en fin grej att de kan få lite sponsring, berättar Martin.

Anmälan till tävlingen görs via ett Facebook-evenemang som hittas här och klockan 13.00 den 1 juli drar den igång. Trots Martins breda expertis på området glass är han dock fortfarande något osäker kring vilken insats som kommer krävas av vinnaren.

– Alla säger till mig att jag äter glass fort som tusan så för mig kanske det kanske skulle ta två och en halv minut eller så, men jag vet inte vad som kommer krävas för att vinna. Man får ju ”brain freeze” – sådana faktorer får man räkna med också, avslutar Martin.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.