Laddar

Ny tränarstab klar för Kalmar AIK

Distriktskapten och klubbikon ersätter förra årets succétränare, Annastasios Martidis, i Kalmar AIK.

delningar

Kalmar AIK har haft ett succéår och tog sig utan bekymmer sig tillbaka till division 3 efter att ha placerat sig hela sju poäng före tvåan i tabellen. Mycket av framgångarna stavas Annastasios ”Tasso” Martidis som hade huvudansvar över det unga laget tillsammans med Andreas Persson som även han va en stor del i framgångarna.

– ”Snurre” (Andreas Persson) har varit otroligt nyttig för mig och laget. Han har varit den förlängda armen och bidragit med en enormt fin stämning, sa ”Tasso” i en intervju efter säsongen.

Nu har även ”Snurre” valt att lämna tränarstaben vilket innebar att ”Klubben” blev tvungna att skapa en helt ny tränarstab. En tränarstab som redan nu är klar. Klubbikonen Johan ”Stegen” Steglander tar hand om den assisterande tränarrollen med Erik Johansson, just nu förbundskapten i ett av Smålandslagen.

– Vi är jättenöjda med den här lösningen och det känns spännande att plocka in Erik få ha förutfattade meningar om, säger sportchefen Kristian Claesson.

Erik Johansson har tidigare tränat lag som Alstermo, Färjestaden och Högsby. Senast var han i Blomstermåla innan han nu är distriktskapten för ett av Smålandslagen. 

”Stegen” är även assisterande tränare i Kalmar FF:s U19-lag. En roll som han ska fortsätta ha.

– Kalmar FF är medvetna om ”Stegens” roll och tiden ska inte vara några problem, säger Claesson.

Tror du de kan fortsätta succé från förra året? – Det finns goda förutsättningar i och med den fantastiska grupp som har skapats. Och det verkar dessutom som att de flesta kommer att stanna, säger Claesson.

Förutom Steglander och Johansson kommer Martin Karlsson kliva in som målvaktstränare och Pavlos Petrakos kommer fortsätta sin roll som hjälptränare/lagledare i klubben.

Relaterade artiklar