Ny tuff match väntar KHC: "Ett topplag"

Kalmar HC har tagit fyra av sex möjliga poäng i säsongsinledningen.

delningar

Efter den fina skalpen i seriepremiären borta mot Nybro Vikings föll Kalmar HC i hemmapremiären mot Vimmerby HC på sudden death. Kalmar var i överläge med 3-2, men när det endast återstod 21 sekunder kunder Vimmerby kvittera för att sedan två minuter in i sudden death avgöra matchen.

– Det var surt att vi inte tog tre poäng när vi var så nära mot Vimmerby. Tråkigt att vi släpper det sista 21 sekundrarna. Säsongsinledningen har ändå varit klart godkänt, men det finns mer att hämta. Vi var inte nöjda med hela matchen mot Vimmerby och vi var inte nöjda med hela matchen mot Nybro Vikings, utan vi har mycket mer att jobba på, säger forwarden Jesper Sellin.

Nu väntar en ny tuff bortamatch mot Troja/Ljungby som vann sin första match ned 5-1 mot Halmstad HF. Förra matchen förlorade dem med 3-2 mot serieledande HC Dalen.

– Troja är också ett topplag. Jag har en jag känner sen tiden i Skövde som spelade där förra säsongen som vet lite mer, men jag vet inte jättemycket om laget denna säsongen. Det enda jag vet är att de har bra spelare, sen ska de ju likt oss försöka få ihop det. Men det lär bli en tuff bortamatch. Det är bara att åka dit och kanske inte försöka spela det där finliret utan hålla oss till vår gameplan och försöka ta tre poäng helt enkelt, säger Sellin som gjorde mål i premiärmatchen mot Nybro Vikings.

– Det är alltid skönt att göra mål såklart. Har man lite måltorka i början så sätter det sig i huvudet och man börjar tänka lite för mycket, men Lenny (Eriksson, tränare i Kalmar HC) är bra på det också, att man ska ha tålamod och att det kommer liksom. Så man har ett bra stöd ifrån honom, men givetvis skönt att det släppte direkt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar