Ny välgörenhetsgala i Kalmar – spelar till förmån för kvinnojour

"Vi brukar kalla oss för folkets hjälporganisation. Så det här är folkets gala för vem som helst", säger Daniel Lundell från Kalmarhjälpen.

delningar

Nu står det klart att Kalmarhjälpen arrangerar en välgörenhetsgala till förmån för Kalmar Kvinnojour. Galan går av stapeln den 15:e december i Kalmarsalen och enligt Kalmarhjälpen själva kommer det bli en kväll fylld av bland annat artister, standup och auktioner mellan akterna.

– Kalmarhjälpen är till för att hjälpa folk som hamnar mellan stolarna. Och det finns många organisationer som behöver stöd och hjälp här i Kalmar. En av de som är i behov är just kvinnojouren. Det är en livsviktig organisation som vi har valt att stödja i år, säger Daniel Lundell från Kalmarhjälpen.

Enligt Daniel är tanken att Kalmarhjälpens välgörenhetsgala ska bli ett återkommande evenemang där man ska stödja olika organisationer varje år.

– Vi får först genomföra det här året och sedan utvärdera. Första året handlar det om att bli lite varm kläderna och förhoppningsvis kommer det bli bättre för varje år som går. Det blir mer spritt och fler vet om att det är ett återkommande event.

– Men i år vill vi uppmärksamma just kvinnojouren. Och deras ordförande kommer bland annat att komma till galan och prata, just för att vi vill lyfta deras arbete så att man blir uppmärksam kring vad de gör. För jag tror inte att gemene man vet vad de gör och det vill vi belysa i samband med galan.

Till Kalmarhjälpens välgörenhetsgala har man redan bokat lokala namn som Martin Berglund, Elin Andersson, Kalmarkärringen, Linnea Roslund och Penny Sjögren. Och sedan ska hela galan avslutas med ett framträdande av Mikael Wiehe.

– Jag tog kontakt med hans agent som hade hört talas om oss. Wiehe själv gillade upplägget och hakade på vilket är fantastiskt roligt. Och ju närmre galan vi kommer så kommer vi uppdatera lite mer. Det kan bli förändringar och det kan även komma fler artister så det är bara att hålla utkik, avslutar Daniel.

Foto: Kalmarhjälpen

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar