Laddar

Nya arenan för multisport försenas

Premiären för KIFAB Arena i Kalmar var planerad till den kommande innebandysäsongen, men nu försenas projektet.

delningar

I maj förra året presenterade Kalmar kommun planerna på att bränslehuset på Trångsundsvägen ska göras om till en multisportarena vid namn KIFAB Arena.

Planen var från början att den första etappen – en innebandyhall – skulle färdigställas det här året och därmed kunna användas under innebandysäsongen 2017-2018.

Barometern rapporterar nu att så inte blir fallet, då bygget har försenats och inväntar nästa steg; upphandling.

– Vi är inte där men vi börjar närma oss en punkt där vi kostnadsmässigt ska undersöka vad det här kostar i skarpt läge, säger fastighetsbolaget KIFAB:s vd Michael Gelebo till Barometern.

– Nu har vi jobbat med kalkyler, bedömning av vad det kostar, men det är först när vi skickar ut till kvalificerade aktörer som vi kan se om kalkylerna motsvarar anbuden. Men där är vi inte på ett tag, fortsätter han.

Arenan planeras bli FBC Kalmarsunds hemmaarena och det här betyder att de får vara kvar i Kalmar sportcenter ett tag till.

– Det viktiga för oss är att få en ny arena där vi ska spela innebandy. Då ska det bli rätt från början. Jag tror att det kommer att bli bra till slut, säger FBC Kalmarsunds ordförande Ted Linde till Barometern.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.