Laddar

Nya Harrysägarna: ”Det finns en otrolig potential här”

På måndag börjar totalrenoveringen och man ska anställa 17 personer innan öppningen i april. "Vi vill sätta tillbaka Harrys på matkartan".

delningar

I torsdags blev det, efter många spekulationer, känt vilka det är som tar över Harrys i Kalmar.

– I och med tvisten mellan den gamla driftaren och fastighetsägaren så har det gått väldigt snabbt för oss här på slutet men vi är redo att sätta igång. Vi har inte tagit över från den förra ägaren utan skrivit ett nytt hyresavtal med fastighetsägaren, säger Ola Hansson som är delägare för Harrys i Ljungby och Värnamo.

Med sig har han Arthur Albert som är delägare och platschef för Harrys i Ljungby.

– Jag har varit på Harrys i Kalmar innan och tänkte genast på vilken otrolig potential det fanns här så jag är supertaggad över att få sätta igång, säger Arthur Albert som kommer att flytta till Kalmar för att bli platschef här.

Inom Harrys har det gjorts många undersökningar om vad det finns för trender och vad det är som kommer att gälla i framtiden. Det som kommer starkt är mat i kombination med underhållning.

Vi tror väldigt mycket på Kalmars utveckling och de här lokalerna i det här läget. Vi vill främst sätta tillbaka Harrys på matkartan. Vi vill att det ska vara naturligt för en barnfamilj att gå hit att äta och få underhållning. Sen kommer vi även att anordna temakvällar med nattklubb och dans så att alla känner att de hittar sin tid att komma hit, säger Ola Hansson.

På måndag påbörjas en totalrenovering till ett värde av 8 miljoner i Harrys lokaler och man hoppas att allt ska vara klart mot slutet av april.

– Det är slitet och vi ska se över alla ytor i lokalen samt uteserveringen och innergården. När vi öppnar i april så kommer det ha skett en hel del förändringar. Det behövs en uppfräschning, vi kommer att behålla värmen men presentera det på ett annat, mer modernt, sätt.

Även rekryteringen av ny personal är i full gång. Harrys tidigare personal kommer att bli kontaktade men det kommer att krävas många fler.

– Det kommer att krävas mer personal än tidigare så vi håller på att kolla på det. Det kommer att bli minst 17 stycken heltidsanställda men sen kan det bli minst lika många extraanställda, säger Ola Hansson.