Nya lokaler skapar möjligheter för Barnsmart: "Ett jättelyft"

Emelie Sjölander. - Foto: Carl Winsth

Flyttar in i Sverigemotivs gamla lokaler. "Känns som att vi kommer att kunna vara kvar här ett tag".

delningar

För tre år sedan grundade författarparet Andreas och Emelie Sjölander företaget Boksmart där svensk historia gestaltades som sagor i barnböcker. Sedermera började paret att rikta in sig mot barns integritet och där den första boken mot det ändamålet, Barnen i Kramdalen, släpptes 2017.

Nu tar verksamheten nästa steg när man byter lokal och flyttar till Bremergatan. Lokalen blir den tredje, på lika många år.

– Vi har gått från ett litet kontor i företagshuset till det här fantastiska showroomet med ett lite mer centralt läge. Här kan vi exponera våra produkter och sagor som förtjänar att visas upp, säger Emelie Sjölander.

Lokalen var tidigare i Johan Dahls ägo, grundare och ägare av e-handelsbolaget Sverigemotiv. Utöver ett så kallat showroom ger lokalen även möjlighet för Barnsmart att packa ordrar, ta emot möten och dessutom kommer möjligheten ges att förvandla lokalen till en mindre föreläsningsyta – en perfect match, menar Emelie.

– Det är verkligen ett jättelyft för oss och det känns som att vi kommer att kunna vara kvar här ett tag. Vi har ytor att packa våra ordrar och även om det skulle öka så kan vi fixa fler packytor.

Och det var just via Jörgen Dahl som paret fick nys om lokalen.

– Vi har lärt känna honom genom åren som vi har startat upp och han har blivit en god vän till oss, säger Emelie och minns tillbaka till en lunch för ett tag sen.

– Jag vet att jag sa till honom att om du någon gång växer ur den här lokalen – så säg till oss. Och så gjorde han det och frågade om vi fortfarande var intresserade vilket vi givetvis var.

Något som Andreas och Emelie givetvis är väldigt tacksamma för.

– Det var supergulligt av honom att tänka på oss och det här betyder verkligen jättemycket för vår verksamhet. Vi är väldigt tacksamma att han tänkte på oss.

Möjlighet till att handla böcker kommer att finnas men några fasta öppettider kommer det inte vara.

– Men det känns ändå bra. Det kan bli så att vi håller öppet mycket under sommaren, men vi kommer kommunicera ut det på våra sociala medier.

Emelie och Andreas har dessutom anställt en tredje person, Anna – ett historiskt beslut.

– Hon kommer att bli ansvarig för webbshoppen och det är en riktig klippa. Det är den första som vi anställer så det är väldigt stort och roligt för oss.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar