Laddar

Nya målglada FBC: ”Bitarna har börjat falla på plats”

Mellandagsmatch mot fartfyllt lag i Färjehallen.

delningar

Bortamötet i oktober slutade 4-1 till Kalmarsund, som även vann skotten med förkrossande 41-7.

– Det var en väldigt rolig match och Lindome är ett kul gäng. De ska ha en stor eloge för att de vågade stå upp och satte press på oss. Det blir ett roligt spel och det är bra för innebandyn. Jag hoppas att de spelar på ett liknande sätt nu. Inte för att det passar oss bättre, men det blir bättre för sporten och för publiken, säger FBC-coachen Rasmus Bernhardsson.

Lindome parkerar som nästjumbo på sju inspelade poäng. Kalmarsund har fått upp ångan och ligger tvåa, bakom seriesuveränen IBK Göteborg. Dessutom har laget fått i gång målskyttet efter den tröga inledningen på säsongen.

– 16 mål på två matcher känns riktigt bra. Lite som att bitarna har börjat falla på plats. Grunderna i spelet har börjat sitta och vi har börjat titta mer på detaljnivå. Vi har en bit kvar i powerplay och i spelet sex mot fem. I övrigt har vi hittat en bra grund att stå på.

Cajsa Mattlin och Sara Waktel saknas i FBC-truppen och Kajsa Eks medverkan är högst osäker.

– Hon har varit sjuk, så vi får se där, helt enkelt.

Matchen spelas i Färjehallen och startar klockan 18:00 i kväll.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.