Laddar

Nya satsningen tar form: ”Kalmar älskar dans”

Förra årets arrangemang av SM i dans gav mersmak vilket nu har resulterat i en hel helg full av dans i juli.

delningar

Det nya danseventet Kalmar Dancing Days kommer att äga rum den 20­–22 juli och är ett samarbete mellan dansföreningen Spinnrockarna, Destination Kalmar och Kalmar kommun.

– Efter att vi arrangerade SM i dans här i Kalmar förra året, som blev väldigt lyckat, så satte vi oss ner för att gnugga hjärncellerna om ett nytt event och resultatet blev Kalmar Dancing Days, säger Bert Olauson, ordförande i Spinnrockarna.

– Det här evenemanget är fortfarande ett embryo som vi hoppas ska växa med åren. Vi här märkt att Kalmar älskar dans och att det finns ett stort intresse för det. Det är här är bara början på en mycket spännande resa, säger Pär Israelsson från Destination Kalmar.

 

Eventet kommer att vara koncentrerat till Larmtorget och en av tävlingarna, som äger rum på fredagen, är en så kallad Jack & Jill-tävling vilket innebär att alla som deltar får ett nummer och sedan paras ihop med varandra. Man vet alltså inte vem det är som man kommer att dansa med innan tävlingen.

– Tanken är att publiken ska få anmäla sig två timmar innan tävlingen startar, förhoppningsvis tycker de att det ser kul ut att dansa och vill testa på, säger Bert.

Det stora eventet blir dock den nationella tävlingen Dansslaget som avgörs på lördagen och där man tillåts dansa utan att ha licens. Bara timmar efter tävlingen tillkännagavs ramlade den första anmälan in från ett par i Sundsvall.

– Efter tävlingen är det fritt fram för vem som helst att inta dansgolvet då det blir dans till livemusik i form av Titanix.

 

Kalmar Dancing Days arrangeras också samma helg som Black Jack spelar på Skälby loge vilket man hoppas ska locka ännu fler till att hänga runt Larmtorget på dagarna.

– Det bästa med dans är att det är en så publikvänligt. Man måste inte vara expert på det själv för att gilla att titta på det, säger Cecilia Alm, kulturutvecklare i Kalmar.

Det enda som riskerar att sätta käppar i hjulet för en fantastiskt publikfest i juli är vädret men till och med det har man förberett för.

– I värsta fall så har vi hyrt Skälby loge. Men solen skiner väl alltid i Kalmar?