Laddar

Nya tider för division 6-jumbon – 23 man på löppass

Efter det turbulenta första året har klubben fått ordning på saker och ting.

delningar

Den första säsongen någonsin för Kalmar City BK blev allt annat än lyckad resultatmässigt. Laget lyckades bara skramla ihop nio poäng och slutade som jumbo i division 6 Kalmar/Öland. Dessutom drabbades man av ett tränaravhopp mitt i säsongen när Peter Engman valde att kliva av, samtidigt som träningsnärvaron var låg.

Inför den kommande säsongen har föreningen tagit krafttag vid sidan av planen, fått in en aktiv styrelse och fyllt på truppen med ett gäng nya spelare. Däribland flera stycken från Ängö BK.

– Vi hade ingen ordning vid sidan av planen då. Det smittar av sig och spelarna blir oroliga. Dessutom var vi utan tränare under stora delar av året. Nu har vi tagit tag i de bitarna och fått in en aktiv styrelse där det är ordning och reda, säger Mirza Begovic, ordförande i klubben.

Laget har redan dragit i gång försäsongsträningen och vid onsdagens löppass infann sig hela 23 spelare. En minst sagt imponerande siffra för en division 6-klubb.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.