Laddar

Nya tjänster inom rutavdrag: “Illa tvungna att rätta in oss i ledet”

Från och med i måndags, den 1 augusti, trädde nya och utökade rutavdrag in. I framtiden kommer man kunna utnyttja avdrag för bland annat flyttjänster och it-tjänster.

delningar

På måndagen trädde utökade rutavdrag in i, även en rad nya skatteavdrag för ruttjänster börjar gälla. Från och med nu får man avdrag vid flyttjänster, fler trädgårdstjänster och vissa typer av it-tjänster i hemmet.

– Vi är illa tvungna att rätta in oss i ledet. Det kanske blir positivt i slutändan, det återstår att se, men jag är tveksam till tjänsten, säger Thomas Svanhall på Karlskrona Flytt & Transport AB.

Flyttjänster är alltså en ny kategori inom rutavdrag. Bland annat flytt av bohag mellan bostäder, packning och uppackning samt lastning ingår i skatteavdraget. Däremot kommer kostnader för flyttbil, drivmedel eller magasinhyra ingår inte i avdraget.

Inom städning sker regeländringar, rutavdraget begränsas till att innefatta endast rengöringsarbete, flyttstädning och enklare städning.

Nytt från och med den 1 augusti är också att enklare rådgivning och handledning i samband med de nya ruttjänsterna kommer ge rätt till avdrag.

Text: Johanna Jönsson