Nygamla sportchefen: "Hektisk period just nu"

Tommy Nyberg, nygammal sportchef. Foto: IFK Kalmar

Tommy Nyberg återvänder som sportchef i IFK Kalmar efter ett och ett halvt år.

delningar

Tidigare i veckan meddelade IFK Kalmar att man återanställer den gamle sportchefen Tommy Nyberg. Nyberg var sportchef i föreningen mellan januari 2016 och februari 2017 men lämnade uppdraget efter oenigheter med klubben. Men det ligger ingen hund begraven.

– Nej, det gör det aldrig i de här sammanhangen. Däremot kan man ha olika krav på vad som ska gälla och för mig har det varit jätteviktigt vad som ska gälla i den här rollen och det har jag varit öppen med, säger Tommy Nyberg.

A-laget har, med tre omgångar kvar att spela, redan åkt ur Damallsvenskan och med flera spelare på utgående kontrakt har Nyberg mycket arbete framför sig med långa dagar och sena kvällar.

– Jag försöker träffa tjejerna kort och bara beskriva lite hur jag tänker framåt och vad vi ska jobba med och sådär. Det är klart att jag skulle önska att man också kunde hitta lösningar att de som erbjuds kontrakt skriver under så fort som möjligt, men en del tycker det är svårt innan de vet hur det ser ut inför nästa säsong. Men det viktigaste är att alla ska känna sig sedda.

Nu tar föreningen istället sikte mot Elitettan för att så snabbt som möjligt studsa upp i Damallsvenskan igen och Nyberg inser att det finns mycket att förbättra innan föreningen är redo för Damallsvenskan igen.

– Man har ju sett ett tag att vi skulle åka ur och det innebär att man får jobba utifrån de förutsättningarna all elitverksamhet har. Om man har någon form av ambition måste man sikta på att ta ett steg upp och nu har man känt på det och så får man se vad som krävs att förbättra i olika delar av verksamheten. Min ambition är att man så fort som möjligt ska vara tillbaka i Damallsvenskan, men det behöver inte betyda att man tar steget upp nästa år, säger Nyberg.

Hur känns det att vara tillbaka?

– Man gör ju inte en sådan här sak om man inte tycker det är kul. Jag tror inte heller att man gör det bra om man inte tycker det är kul. Sen så speciellt nu i början av första veckorna så blir det ju mycket kvällsarbete och möten och så vidare. Det är en hektisk period. Vi har ett arbete att göra inför nästa år och som jag ser det så är jag en del av det i klubben. Allsvenskan kräver väldigt mycket mer och vi behöver utvärdera och titta på vad det var som vi inte fixade, både sportsligt och i styrelsen.

– Problemet är ju också att, utan att man gnäller, förutsättningarna är ju mycket sämre för damerna. Det finns inte riktigt dem resurserna som herrarna. Man spelar inte med samma spelregler helt enkelt. Antingen får man gnälla eller hitta lösningar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar