Laddar

Nyöppnad restaurang satsar på livemusik

Södra Grill – så heter Kalmars senaste restaurang. "Vi tror att temakvällar är rätt väg att gå".

delningar

När Niko Saber och Demo Athanasiadis sålde verksamheten i Skafferiet i höstas var planen att lämna restaurangbranschen bakom sig. Det skulle visa sig vara omöjligt.

– Det var inte meningen att starta nytt men vi saknade kundkontakten. Då bestämde vi oss för att köra igen, berättar Niko Saber.

Den 1 januari tog kompisarna över restaurang Veronas lokaler på Södra vägen och inledde en totalrenovering.

– Det var mörkt, kändes instängt och man luktade mat när man lämnade stället, vi kände att vi behövde göra någonting. Det blev en totalrenovering där vi bytte el, vatten, kök, diskrum, väggar, golv – ja, allt, säger Saber som på måndagen slog upp portarna för restaurang Södra Grill.

Resultatet av renoveringen blev en helt ny lokal med med plats för 85 matgäster och en uteservering med cirka 100 sittplatser. Den kulinariska inriktningen beskriver Saber som ”internationell” där ”grekisk mat” och ”svensk husmanskost” är det som gäller vid lunchtid.

– Vi är riktigt nöjda med lokalerna! Vi hoppas att de kunder som inte var nöjda med förra restaurangen här ska hitta tillbaka till oss, säger Saber, och avslöjar det unika med satsningen:

– Den sista lördagen i varje månad kommer vi ha grekisk afton med livemusik, fest och grekisk mat. Många människor uppskattar både den grekiska maten och musiken och vi tror att temakvällar är rätt väg att gå.

Relaterade artiklar