Laddar

Nytt affärskoncept lockade entreprenörer till mingel

Det finns sedan tidigare i de större städerna – nu har även Kalmar en egen Startup Bar.

delningar

I dag finns konceptet Startup Bar, som arrangeras av tidningsmagasinet Starta & Driva Företag, på ett tiotal orter runtom i landet. På onsdagen kom konceptet till Kalmar – och tanken är att det ska bli en kontinuerligt återkommande tilldragelse.

– Det är helt behovsstyrt och beror på vad vi kan få till för innehåll. Men absolut är tanken att vi ska fortsätta med det här och nästa träff blir nog till sommaren, säger Nicholas Murigu, styrelseordförande i Kalmar Co.

I konceptet ingår även Pitch bar, vilket innebär att entrepenörer får chansen att träffa investeraren Karl Schultz från investmentbolaget R2K Ventures.

– Då har man chansen att på 15 minuter presentera sin idé. Det blir lite matchmaking mellan entrepenörer och investerare. Om ett intresse uppstår kan man sedan gå vidare med ett uppföljningsmöte, säger Murigu.

Uppslutningen var god vid den första träffen – som hade besök från såväl Lettland som Ukraina.

– Egentligen handlar det enbart om mingel och att knyta kontakter. Det brukar inte vara några problem när man har med entreprenörer att göra, säger Patrik Sjölander, medgrundare till Starta & Driva Företag.

Relaterade artiklar