Laddar

Nytt BoKlok-område planeras – inflyttning nästa höst

"Vi är väldigt glada att vara med och utveckla ett nytt område", säger Peter Johnson, projektledare på BoKlok.

delningar

I Färjestaden finns redan BoKlok-området Äppellunden. Nu planeras ytterligare 24 bostäder av samma typ i närheten. Det nya bostadsområdet får namnet Liljekonvaljen. 

– Vi är väldigt glada att vara med och utveckla ett nytt område i Färjestaden med bostäder som vanliga människor har råd med. Närheten till havet, ett stort serviceutbud och pendlingsavstånd till Kalmar gör Färjestaden till ett område som lockar många, säger Peter Johnson, projektledare på BoKlok, i ett pressmeddelande.

Samtliga lägenhetshus kommer vara bostadsrätter. Lägenheterna består av två, tre eller fyra rum och kök med en yta på 53, 69 respektive 81 kvadratmeter med antingen egen balkong eller altan. Byggstart beräknas till januari nästa år och inflyttning kan ske redan på hösten samma år.

Bostäderna kommer fördelas genom en offentlig turordningsdragning på IKEA i Kalmar bland alla som anmält sitt intresse. En turordningslista upprättas och kunder får därefter en efter en välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Säljstarten beräknas börja redan nu i vinter.

BoKlok:

BoKlok är ett annorlunda boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Målet är att bygga hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har det byggts drygt 10 000 bostäder länderna.

Fakta: BoKlok.

Relaterade artiklar