Laddar

Nytt bostadsområde redo för inflyttning: ”Vi är jättestolta”

Kenth och Lotta Sundström är hjärnorna bakom Kalmars nya drömlägenheter.

delningar

Efter tre års arbete står ett nytt område med bostäder klart i Kalmar. På fredag flyttar de boende in i sina lägenheterna på Jungs väg i Tegelviken. 

– Det är en riktigt häftig känsla som ger mersmak. Jag skulle vilja göra fler projekt, det har varit riktigt roligt, säger Lotta Sundström på bolaget Sundströms Utveckling som har varit byggherrar för projektet.

– Jag har skött mycket av kontakten med köparna och det har varit jätteroligt att möta alla de här positiva människorna som är på väg från en plats till en annan.

Området består av tre lägenhetshus med totalt 30 nya lägenheter fördelat på tio tvårummare, två trerummare och arton fyrarummare. Samtliga är bostadsrätter och sålde slut på två veckor.

– Det är en väldig blandning av människor. En del ska flytta ihop för första gången i en tvåa, andra har sålt sina hus och vissa är barnfamiljer. Det blir ofta ett bra klimat när det är blandat, säger Lotta Sundström.

Maken Kenth Sundström har arbetet inom bygg- och fastighetsbranschen i hela sitt liv men har inte ansvarat för ett sådant här stort projekt tidigare.

– Det här att man fick bestämma alla stora vinklar och gigantiska balkonger var häftigt. Vi har varit med från början och att det blev så här bra… Vi är jättestolt, avslutar Kenth.

Bläddra bland bilderna i bildspelet ovanför för att se fler bilder från området vid Jungs väg.