Laddar

Nytt ekonomiskt system gör Kalmartravet till vinnare

Svensk Travsport och ATG förändrar fördelningen av bidrag. "Av allt att döma ser det ut att bli positivt för oss".

delningar

Inför travåret 2018 införs ett nytt ekonomiskt fördelningssystem för Sveriges travbanor. Systemförändringen, som innebär att det sportsliga premieras i större utsträckning än tidigare, har klubbats igenom av både Svensk Travsports styrelse samt ATG:s styrelse, uppger sajten Travronden.

En av banorna som förväntas få ett rejält tillskott i kassan är Kalmartravet. 

– Jag tycker att det nya systemet är rättvist, tar bättre hänsyn till sporten och jag hoppas att det ska skapa både arbetsro och arbetslust ute på banorna, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.

Magnus Johansson, chef för Kalmartravet:

– Vi har inte hunnit sätta oss in i detaljerna ännu, men av allt att döma ser det ut att bli positivt för oss.

Exakt hur många extraslantar som travbanan i Kalmar tilldelas nästa år är inte klart. Per Wetterholm på Svensk Travsport är en av personerna bakom det nya systemet.

– De banregioner som utgör en förhållandevis större del av trav-Sverige i dag jämfört med i början av 1990-talet kommer att få medel som bättre motsvarar banregionens nuvarande storlek. Boden, Bollnäs, Kalmar, Romme, Vaggeryd och Östersund är exempel på sådana banor. Även storstadsbanorna kommer få mer pengar, säger han. 

Travets nya fördelningssystem: 

Hur mycket en travbana får i bidrag avgörs från och med 2018 genom fyra punkter:

1. Antal aktiva licensinnehavare. 2. Antal hästägare. 3. Antal starter som hästarna gör. 4. Antal personer som spelar på trav hos ATG.

Källa: Travronden.se. 

Relaterade artiklar