Nytt jobb får ölänning att sikta på OS

På lördag tar ölänningen Christer Svensson officiellt över det svenska landslaget i lerduveskytte. Den stora målsättningen på det nya jobbet stavas O-S och äger rum i Rio om två år. "Vi kan mycket väl ta medalj", säger Svensson.

delningar

Egentligen tar han över landslaget först på lördag, men Christer Svensson från Sörby Tall utanför Borgholm har redan smygstartat på nya jobbet.

– Jag sitter med lite pappersarbete inför kommande tävlingar. Anmälningarna ska vara inne jättetidigt, nu håller jag på med en preliminär anmälan till EM som går i Maribor i Slovenien i juli, säger han.

Jobbet är en halvtidstjänst som i första hand sträcker sig över ett år, men den blivande förbundskaptenen har ett mål längre fram än så. OS i Rio 2016. Fram till dess gäller det för de svenska skyttarna att prestera bra på världscuptävlingar och mästerskap så att de plockar hem kvotplatser så att landslaget får skicka så många som möjligt till de olympiska spelen.

– Just nu är det lite upphaussat inom lerduveskyttet för vi har fem världsskyttar som absolut har stora chanser att kunna knipa en kvotplats. Till ett OS kan man inte bara anmäla sig, kvotplatsen måste erövras. Någon sa att det är lättare att vinna OS än att ta sig dit och det ligger lite i det, säger Christer Svensson.

Vad har ni för målsättning med OS? – När vi kommer dit är det absolut finalplats som gäller, då är reglementet så att de sex främsta börjar från noll och då kan vad som helst hända. Vi kan mycket väl ta medalj.

Hur kommer det märkas att du tar över landslaget? – Jag hoppas att det inte märks höll jag på att säga. Mitt jobb är att se till att skyttarna får de bästa förutsättningarna och trivs i landslaget, att vi har roligt ute och kan prestera. Så ser jag på mitt ledarskap.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar