Nytt klubbkoncept till Kalmar: "En kväll utöver det vanliga"

"Förhoppningsvis kommer det här bli en given mötesplats", säger en av arrangörerna.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Fredagen den 23:e november öppnar Söderport upp sina dörrar för Kalmars enda queerklubb. Och de som står bakom och arrangerar det glitterfyllda kalaset vid namn Conqueer gör bland annat bokningsbolaget Frank Palms.

– Det har inte varit någon queerklubb på väldigt länge i Kalmar. Många har efterfrågat det, men ingen har riktigt tagit tag i det, säger Linn Adolfsson på Frank Palms.

Efter att Frank Palms varit involverande i en del event på Söderport i somras har man på så sätt fått en del datum avsatta under hösten. Och därför tog man tillfället i akt att starta upp Conqueer ihop med Briljanta tillsammans.

– När vi lyfte det så var Julia Björknert från Briljanta tillsammans samt studenten Emelie Panzio båda jättepepp inför det. Briljanta tillsammans har alltid haft en beundransvärd sammanhållning och stämning på sina tidigare arrangemang och vi är väldigt stolta över detta samarbete, säger Johan Lennartsson från Frank Palms.

Och redan innan första kvällen ens har gått av stapeln pratar man nu om att Conqueer ska bli ett återkommande event i Kalmar.

– Anledningen till att vi valde att starta upp det här från början hade mycket att göra med Kalmarsund Pride. Just för att de inte kan vara den enda aktören som lyfter och uppmärksammar en såpass viktig fråga, säger Linn Adolfsson.

– Vi vill ha en mer frekvent arena, och förhoppningsvis kommer det här bli en given mötesplats för hbtq-personer eller folk som bara vill umgås i en miljö där alla är välkomna, säger Johan Lennartsson.

Kvällen kommer först att starta med ett musik/hbtq-quiz av studentradiokanalen Radio Shore. Därefter sätts festen igång på riktigt när DJ:n Kajsa Nilsson tar över scenen.

Och som avslutning på kvällen intar sedan Imaa Queen, Stockholms egna drag-drottning, dj-båset för att bjuda på disco och glamour ända in på småtimmarna.

– Jag tror att det kommer vara en bubblande stämning och en kväll där alla släpper loss lite extra. Men som sagt så arrangerar vi inte det här för oss själva utan för alla som kan tänkas uppskatta det, och det faktum att det finns ett större budskap än bara fest bakom hela arrangemanget gör det hela så mycket mer givande, säger Linn Adolfsson.

Hur är intresset inför första kvällen?

– Av det vi hört hittills så är det bara positiv respons och det är många som säger att det just behövs. Så vi tror att det kommer vara en händelserik kväll med många aktiviter och sedan framförallt den här öppna, varma och välkomnande miljön, säger Johan Lennartsson.

Söderport.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.