Nytt läger under höstlovet: "Barn och ungdomar ska aktiveras mer"

"Vill man vara säker på att få en plats bör man anmäla sig snart som möjligt", säger Lukas Nilsson, fritidsutvecklare på Kalmar kommun.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Efter populära Kalmar Beach Sport Camp drar man nu igång ett nytt läger med liknande koncept, nämligen Kalmar Sport Camp. Under höstlovet kommer barn och ungdomar nu erbjudas en rad olika aktiviteter att prova på under två dagar, 31:a oktober och 1:a november, i Kalmar Sportcenter – helt kostnadsfritt.

– Vi har fört samtal med våra föreningar just för att aktivera barn och ungdomar mer. Och tanken är att vi ska köra ett dag-camp från klockan 9-15 där barnen får prova på minst åtta aktiviter, fyra om dagen. De kommer vara indelade i olika grupper och gå runt tillsammans, så det blir mycket aktiviteter och rörelse säger Lukas Nilsson, fritidsutvecklare på Kalmar kommun.

Under Kalmar Sport Camp kommer det gå att testa på friidrott, basket, rytmisk gymnastik, judo, taekwondo, innebandy, travsport, cricket, ju-jutsu och boxning. Och på plats kommer det finnas unga ledare från de olika föreningarna för att ta hand om barnen.

– Det kommer finnas gratisbussar från ytterområdena så att alla ska kunna ta sig in till Sportcentret. Vi erbjuder de som är med en camp-tröja så att de ska känna en gemenskap och vi kommer även att bjuda på lunch. Och hela Sports Camp kommer att vara kostnadsfritt, just för att vi ska få fler barn och ungdomare att aktivera sig själva och hitta en väg in till våra föreningar.

Anmälan till Kalmar Sport Camp, som öppnade idag den 10 oktober, görs här. Och enligt Lukas Nilsson har man en maxgräns på 150 deltagare under lägret.

– Det har tickat på för fullt här och vi har redan fått in runt 55 anmälningar. Och jag tippar på att det är fullt om några dagar. Så vill man vara säker på att få en plats bör man anmäla sig snart som möjligt, avslutar Lukas Nlsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar