Laddar

Ny stor artist till Öland i sommar

Populära musikern gästar stenbrottet på norra Öland.

delningar

Sedan tidigare var det klart att Robert Wells skulle göra en konsert i Gillberga stenbrott på norra Öland. Nu presenterar Källa Hembygdsförening nästa stora namn. Den berömda jazzmusikern Gunhild Carling är mest känd för sitt trumpetspelande och har varit med i Allsång på Skansen, Diggiloo, uppträtt tillsammans med Kungliga Hovkapellet och även hunnit med att vara deltagare i Let’s Dance.

– Vi har efter många förhandlingar lyckats trycka in oss i Gunhild Carlings tajta spelschema under året. Länder som Tyskland, Frankrike, England, Italien, Finland, Österrike och återbesök i USA men även Kalmarsalen hinner hon under våren och försommaren innan hon kommer till oss, skriver Torbjörn Gustavsson från Källa Hembygdsförening i ett pressmeddelande.

– Med sig kommer hon att ha Carling family, hon och hennes bröder kommer att bjuda på ett framträdande som innehåller både konsert och cirkuskonster i en härlig blandning, det är bandet som slagit knock out på hela musikvärlden, dansare och publik. Det finns inget band i hela världen som denna originella orkester där alla musiker spelar flera olika instrument, komponerar, dansar och spelar. Carling familys styrka är dess solister. Alla medlemmarna i bandet är starka personligheter som har många strängar på lyran och dessutom tillhör de Gunhilds egen familj.

Konserten äger rum den 30 juli.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.