Nytt superlopp av Samuelsson: "Svårt att förstå"

Putsade sitt personliga rekord och sprang under kvalgränsen till U23-EM. "Det var bara jag emot kvalgränsen".

delningar

20-åriga, Högby IF-löparen Julia Samuelsson tävlade i 3000 meter hinder i Nederländerna. 10:28.33 efter att startskottet gick sprang Julia in i mål som sexa. Hon putsade därmed sitt personliga rekord och tiden hon löpte in på är under kvalgränsen till U23-EM.

Men det var inte helt självklart att ett av Julias bästa lopp någonsin – skulle komma under helgen.

– Jag var väldigt nervös innan och har, på grund av en skadeperiod varit osäker på min form. Jag hade dock en av mina bästa träningar någonsin bara dagar innan loppet vilket gjorde att jag ändå gick in i loppet med lite självförtroende, säger hon.

Hon visste redan innan loppet att hennes motståndare skulle vara snabbare än både henne och kvalgränsen och var därför tvungen att endast tänka på sig själv och springa sitt egna lopp.

– Väl inne i loppet var det precis vad jag gjorde. Det var jag, klockan och en helt otrolig publik. Jag har aldrig fått så mycket hejarop i hela mitt liv och jag tänkte nog inte en sekund på de andra tjejerna i loppet. Det var bara jag emot kvalgränsen.

– När jag såg resultatlistan och bilder tagna från målgången blev jag förvånad över att jag precis på mållinjen passerade en annan löpare. Jag har absolut inget minne av det.

Julias lopp flöt på bra och inför det sista varvet hade hon god marginal till kvalgränsen och under det sista varvet låg fokus bara på att ta sig över hinderna och ta sig i mål under 10:35.00.

– Väl i mål tog det lång tid att förstå vad som hade hänt, men när jag väl förstod var det en enorm lättnad och en väldig lycka såklart. Mest av allt kände jag nog "äntligen". Jag har haft som mål att kvala till ett ungdoms- eller junior-EM i flera år nu och att äntligen få göra det var grymt stort, säger Julia och avslutar:

– Att dessutom få göra det med min säsongsdebut efter en tuff period med skador är fantastiskt och helt ärligt svårt för mig att förstå.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar